in

Rio Ferdinand nema dilemu: “Za mene nema boljeg igrača u Premier ligi”

Slatka-Tajna.Eu


Hvalio Egipćanina


Bivši defanzivac Manchester Uniteda proglasio je napadača Liverpoola Mohameda Salaha igračem godine u engleskoj Premier ligi.



Iako je njegov Manchester United zakleti rival Liverpoolu, Ferdinan mnogo poštuje Salaha i ono što sjajni egipatski reprezentativac radi već godinama, a posebno ove u kojoj je izdominirao.

Liverpoolov krilni napadač ima 22 gola i 13 asistencija na 32 odigrane utakmice Premiershipa i potpuno zasluženo je nedavno dobio laskavu titulu za igrača sezone na Otoku.

“Za mene postoji samo jedan igrač koji zaslužuje tu titulu najboljeg u sezoni. Ima najviše golova i najviše asistencija u ligi, protiv toga se ne može. Mo Salah je broj jedan”, rekao je Ferdinand.

“Možete vidjeti strah u protivničkim defanzivcima kada je na terenu, on odrađuje svaki dio igre jako dobro. Njegove završnice su maestralne. Gledate samo golove i asistencije, to je dovoljno da kažete da je on najbolji i da je igrač koji pravi prevagu na terenu”, dodao je nekadašnji igrač Crvenih vragova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Salah je nedavno dobio svoju drugu nagradu Udruge nogometnih menadžera za nogometaša godine. Ovaj 29-godišnjak je prethodno osvojio jednu nagradu za igrača godine od strane menadžera, a dva puta su ga za igrača godine u Premier ligi birali navijači.

Kada je Liverpool 2017. godine potpisao Mohameda Salaha iz italijanske Rome, niko nije mogao da vjeruje da će igrama na Anfieldu izrasti u ponajboljeg igrača svijeta.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Otvoreno o utjecaju krize na standard građana

Dnevnik u 19: Sloboda medija u BiH sve manja, N1 jedan od najvažnijih medija