in

Hanka Paldum i Zorica Brunclik nisu pričale godinama, a evo koji je razlog

Slatka-Tajna.Eu

Pjevačice Zorica Brunclik i Hanka Paldum zakopale su “ratne sekire” nakon više od tri decenije na jednom snimanju, gdje su srele prije nekoliko dana.

Razdor između dvije velike zvijezde nekadašnje Jugoslavije datira još od 1990. godine, kada je Brunclikova prepjevala Hankinu pjesmu.

Hanka se s numerom “Avlije, avlije” prva predstavila na festivalu Vogošća 1987, ali je ona postala megahit, koji se i danas sluša zahvaljujući tome što ju je Zorica uvrstila na svoj album “Rođeni jedno za drugo” 1990. godine. Muziku i tekst za “Avlije, avlije” napisao je Esad Mulaomerović, a dvije verzije se razlikuju u aranžmanima, koji je za Zoričinu uradio njen muž Kemiš, dok je aranžman za prvu, Hankinu verziju radio Dragan Stojković Bosanac.
Hankina verzija nije se čula dalje od izvođenja na festivalu i tu joj je bio kraj. Ona ju je maltene otpjevala tad i više nikad. Problem između njih je nastao jer Zorica nikad nije pomenula da je Hanka prva pjevala “Avlije, avlije” i to je ovu mnogo iznerviralo i nije željela više da čuje za Zoricu, s kojom je pre toga bila velika prijateljica. Odnos sa Zoricom je zahladio i od tada njih dvije ne razgovaraju i izbjegavaju da zajedno gostuju u emisijama. To traje 31 godinu – kaže za medije izvor koji je dobro upućen u odnos dvije vrsne narodne pjevačice.

Nakon tri decenije od početka svađe i razdora zbog pomenute pjesme, dvije pjevačice našle su se za istim stolom na jednom snimanju. Njih dvije, do juče zavađene i ljute jedna na drugu, ovog puta nisu skidale osmijeh s lica, a čak su i zapjevale zajedno. Vidjelo se da su obje sretne, jer među njima više nema zle krvi.

– Koji smo mi to nesporazum imale?! Pjesma nije naše vlasništvo. Kompozitori krčme pjesme jer nisu imali od čega da žive, pa su prodavali pjesme budzašto. Ja sam dobila Hankinu pjesmu, a prije toga je nisam čula. Ona i ja se nismo sretale ni viđale godinama jer nas je put vodio na različite strane – rekla je Zorica.
Inače, Miroljub Aranđelović Kemiš je svojevremeno komentarisao to što je Paldumova ljuta na njegovu ženu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Hanka je tu pjesmu otpjevala samo na festivalu, ali za nju nije imala dovoljno sluha, pa je hit postala tek kada ju je otpjevala Zorica. Autor numere mi je lično dao dozvolu za pjesmu. E sad, druga je stvar da li je neko ljubomoran što je kod nekog drugog izvođača pjesma bolje prošla – rekao je svojevremeno harmonikaš u ime svoje supruge Zorice, dok se Hanka ranije ograđivala od cijelog slučaja, podbadajući koleginicu:

– Ja sam počastvovana što se nekom od interpretatora sviđaju moje pjesme i kada ih oni prezentuju publici – rekla je Hanka.

(express/pink)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Veliki gubici ruskih agresora, tokom noći žestoki napadi na nekoliko ukrajinskih gradova…

Vozač autobusa se iznenadio kada je čuo šta Modrić traži, ljubazno je morao da ga odbije