in

Dječija Planeta predstavlja novi singl za mališane – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Umjetnička skupina “Dječija Planeta” okuplja muzičare, glumce, pisce, plesače i sve one koji svojim umjetničkim djelovanjem doprinose promociji domaćeg, bh. stvaralaštva za djecu. Djelujući več nekoliko godina uspjeli su da osvoje simpatije mališana širom svijeta.

Nova pjesma i spot nosi naziv “Tori laje kao da govori”. Tornjak je naziv za psa čiji korijeni na prostorima naše države sežu hiljadama godina unazad. Potiče od riječi tor, što je ime za ograđeni prostor u kojem borave ovce. Tornjak ima ulogu da spriječi nezvane goste da se približe toru. To su psi krupne građe tijela, sa drugom dlakom, osnovne boje sa tamnim flekama po tijelu. Hroničari bilježe njegovo postojanje na ovim prostorima pod nazivom Canis montanus što u prevodu znači pastirski pas.

U ovoj pjesmi tornjaku od milja tepamo, te ga zovemo Tori. Njegov lavež razumiju oni kojima je namijenjen, o čemu zapravo i govori tekst pjesme “Tori laje kao da govori”. Muziku i tekst potpisuje Taik Ganić, a sigurni smo da će mališani brzo singl slušati svakodnevno!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pjesmu “Tori laje kao da govori” pronađite u nastavku. Planeta

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PJEVAČICA NAJSTRAŠNIJE ISPROZIVALA LAZIĆA: Mnogo si se prok*rčio

RAT UŽIVO: Rusija je pojačala napade na čeličanu Azovstal; Savjetnik Zelenskog: ‘Branit ćemo se na svaki način pa i udarom na baze…’