in

“To što muškarci rade na snagu, ja to činim na pamet…”

Slatka-Tajna.Eu

Na pitanje šta su joj hobiji, ona odgovara da je veliki avanturista. Voli životinje, vozi kvad po ekstremno nepovoljnim uslovima, a čitanje stavlja na prvo mjesto.

“Imam doberma, napisala sam knjigu, ali neću je objaviti, vjerovatno nije došao trenutak za to. U njoj ima dosta mene. Povremeno pišem pjesme. Volim brze motore i loše staze za četvorotročkaše”, rekla je sagovornica portala Nova.rs.

Dragana Kostić je ispričala i kako izgleda jedan njen neradan dan. Ona kaže da, ukoliko je kuća raspremljena i poslovi obavljen, može da se posveti sebi.

“Zimi je to vožnja kvadom, tokom ljeta šetnja, izlazak i čitanje. Volim da pročitam kriminalističke priče, knjige iz psihologije jer me zanima ljudski um. Oduševila me knjiga o lažovima, a mislim da je to gradivo studenata kriminalistike”, ispričala je ona.

Ona je podvukla, budući da ima dvije kćerke, da se djeci ne treba mješati u želje i izbore, kada je škola u pitanju.

“Rekla sam im, ako želite da budete smećari – budite. Ne želim da one ostanu bez fakulteta poput mene, jer su meni roditelji rekli bit ćeš doktorica ili učiteljica, a treće nema”, kaže Dragana.

Ističe da je molerski posao veoma dinamičan i da joj ništa nije teško, iako radni dan počinje u šest ujutru, a završava se u devetnaest časova uveče.

“Kada sam učila ovaj zanat, kolege su mi govorile da mi, uslovno rečeno “treba tri fakulteta i snaga King Konga”, ali nije tako. Najvažnije je voljeti posao koji radiš.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










To što muškarci rade na snagu, ja to činim na pamet”, rekla je ona. Njena želja je da jednog dana formira žensku molersku ekipu, kako bi stavila svima do znanja da su žene i muškarci ravnopravni, iako i njen primjer to pokazuje.

Odlazak u inostranstvo

Na pitanje Nove.rs da li u planu ima odlazak da radi u inostranstvu ona odgovara da čeka pravu ponudu. I ukoliko ona stigne, otići će.

“Mnoge vaše kolege su mi to pitanje postavljali i, uglavnom, govorili da ovdje teče med i mlijeko. Dakle, ukoliko i kada me neko pozove i ponudi tri puta veću dnevnicu, otići ću iz zemlje. Želim da probam i rad u inostranstvu dok još imam snage, mogu to da radim, ali i dok me zanima ovaj posao”, navela je Dragana.

“Niko ne vjeruje da se žena bavi molerajem, evo sada sam u Novom Sadu na gradilištu i ljudi me posmatraju, isprva, čudno, ali, uglavnom, su pozitivni komentari”, napominje.

“Prije neki dan sam radila glet, što me podsjetilo jer sam nekada davno pravila figurice za torte”, istakla je Dragana o čemu svjedoči i njena kreativnost.

Koje je sljedeće zanimanje kojim će se baviti?

“Vjerovatno ću otići u električare, jer je to lijepo plaćen posao u Nemačkoj”, zaključila je ona.

Inače, ova “žena zmaj” sa svojom molerskom ekipom ima ugovorene poslove tokom čitave sezone radova. Kada dođe zima, imat će, najvjerovatnije, više vremena za odmor, porodicu, ali i njene omiljene hobije o kojima je govorila.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Satelitske snimke otkrile masovnu grobnicu u selu Manuš, ruski vojnici pokušali upasti u čeličanu Azovstal u Mariupolju?

ZAPROSIT ĆU JE: Dejan Dragojević izazvao urnebes