in

Kolica za osobe sa invaliditetom izuzeti iz PDV-a

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas u Muzeju sporta u Banjaluci postavku “Preko trnja do zvijezda”, povodom 20 godina Košarkaškog kluba invalida Vrbas, i poručila da je neophodno mijenjati Zakon o PDV-u iz kojeg bi bila izuzeta kolica koja koriste osobe sa invaliditetom.

Cvijanovićeva je nakon što je otvorila postavku KKI Vrbas rekla da će institucije Srpske pomoći u nabavci neophodnih kolica za potrebe ovog sportkog kolektiva.

“Ovo su naši šampioni, ljudi koji su uprkos svojim silnim zdravstvenim problemima i svakodnevnim poteškoćama uspjeli da budu i održe se kao šampioni koji su pronijeli slavu Republike Srpske na svim takmičenjima”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da postavka u Muzeju sporta upravo pokazuje koliku je slavu i uspjeh KKI Vrbas postigao.

Predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević naveo je da se imaju čime pohvaliti, prije svega da su 30. na listi od 3.200 klubova iz Evrope, a koji imaju ogromne budžete.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Osam puta smo prvaci BiH i NLB lige, deveti put sada igramo finale. Ovo je i više od sporta, ovo je socijalizacija, rehabilitacija, humanizacija”, rekao je Umičević i zahvalio predsjedniku Republike Željki Cvijanović za koju je rekao da je jedan od najvažnijih sponzora kluba.

KKI Vrbas je osnovan prije 20 godina, osam puta je osvajao titulu šampiona regionalne NLB lige a u virinama ima isti broj trofeja za prvaka BiH.

Vrbas je višestruki učesnik Lige šampiona i može da se pohvali odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“Što se tiče Srbije, ima tu malo stvari u strategiji odbrane koje su nedefinirane”

Vlasti RS za sada šute o upisu državne imovine