in

“Zamjena za Lewandowskog? Iskreno govoreći, vidim samo jedno ime”

Slatka-Tajna.Eu


Dietmar Hamann nema dilemu


Robert Lewandowski ima ugovor s Bayernom do ljeta 2023. godine i nije isključeno da ga klub proda na kraju ove sezone.



Bayern već sezonama živi od golova sjajnog poljskog napadača, ali on ipak ulazi u pozne igračke godine i u klubu se uveliko razmišlja o njegovoj zamjeni. Barcelona pokazuje interes za Lewandowskim, spremna je pregovarati i kupiti ga na kraju sezone, a Bayern u tajnosti radi na njegovoj zamjeni.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U njemačkom prvaku morat će pronaći napadača koji bi odgovarao stilu igre ekipe, a bivši igrač ovog kluba Dietmar Hamann smatra da postoji samo jedno ime.

“Iskreno govoreći, trenutno ne vidim nikoga osim Haalanda ko bi mogao da zamijeni Lewandowskog. U svakom slučaju, bit će to gubitak za klub jer mislim da 21-godišnjak nije na razini Lewandowskog, barem ne sada kada je u ranoj fazi svoje karijere”, kazao je 48-godišnjak.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Takođe je priznao da nije optimističan oko pronalaska dostojne zamjene za Poljaka koji je trenutno prvi strijelac Bundeslige i Lige prvaka i koji je u dresu Bayerna osvojio sve moguće trofeje i postigao mnoge bundesligaške rekorde.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Naravno da sve ovisi o pregovorima Lewandowskog s klubom, ali ako bi on otišao, ne vidim drugog centarfora koji bi mogao stati na ovu poziciju osim Haalanda. Bayern igra s krilnim napadačima pa im treba neko tko može igrati sam naprijed. Potreban im je igrač s malo više tempa i fizičke izdržljivosti. Trenutno ne vidim nikoga drugog osim Haalanda na ovom mjestu”, zaključio je Hamann.

Vjerujemo da ni navijači Bayerna ne bi imali ništa protiv Haalandovog dolaska, mada je Lewa i dalje nevjerovatan. Postigoa je 45 golova na 38 utakmica u ovoj sezoni, a prošle je nadmašio i velikog Gerda Mullera po broju pogodaka.

U srijedu će Lewandowski tražiti nove golove u dresu Bayerna i u Ligi prvaka jer njegovu ekipu čeka duel sa Villarrealom u četvrtfinalu najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KĆERKA PRED KAMERAMA: Mia Borisavljević stigla sa Emom

Learn to be a network cable installer