in

“Tamo gdje žive siromašni, uvjerljivo smo pobijedili!”

Slatka-Tajna.Eu

U Srbiji su u nedjelju održani predsjednički i parlamentarni izbori, a prema prema preliminarnim rezultatima, šef države Aleksandar Vučić osvojio je drugi uzastopni mandat, a njegova SNS započela drugo deseljeće vlasti.

“Mi smo dobri domaćini prema ljudima iz N1, što god oni o nama pisali. Nikada ne pokazujemo bahatost i aroganciju, pogotovo kad pobjeđujemo. Sad može N1 postaviti pitanje”, rekao je Vučić reporterki N1 Žaklini Tatalović.

“Vi kao lider nam saopćavate rezultate, a ne izborna komisija. Je li Srbija pokazala da nema niti jednu instituciju? Ko vas je nagovorio da izlazite iz frižidera? Je li vas sram što ste izlazili iz frižidera dok građani u Srbiji nemaju što staviti u njega?”, upitala je reporterka N1 Vučića, spomenuvši mu da je Slobodan Milošević imao više glasova od njega.

“Isto ste me pitali i prethodni put. Mi imamo svoj štab, mi se na ozbiljni način bavimo politikom. Mi vas obavještavamo kakvi su naši rezultati.

Mi prihvaćamo rezultate RIK-a. A svi donose rezultate. Gospoda iz RIK-a će u skladu sa zakonom izaći s rezultatima u roku od 96 sati. Od ’93. je tako bilo bilo. Sve će biti u skladu sa zakonom”, rekao je Vučić, prenosi N1, a onda se “vratio” i na pitanje frižideru.

“Nagovorili su me da izađem iz frižidera, i upravo to je pridonijelo da osvojim toliko glasova. Milošević je osvojio 53 posto kad je imao 2,5 miliona glasova. To oko frižidera, u Vranju sam osvojio 75 posto glasova, to ljudi najbolje znaju tko je za njih radio.

U tom Vranju, koji ste spomenuli, napravili smo autoput, dio bolnice, gradimo gradski stambion, doveli investitore…”, rekao je Vučić.

“Tamo gdje žive siromašni i tamo gdje živi srednja klasa, uvjerljivo smo pobijedili! Ne tamo gdje su bogati! Vi meni ne možete pokvariti raspoloženje. Zato se osmijehnite, sigurna ruka vas vodi kroz povijesti!”, rekao je Vučić reporterki N1.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Inače, polemika sa novinarkom N1 je tek jedna od situacija koje su obilježile sinoćnje obraćanje Vučića u izbornom štabu Srpske napredne stranke.

Najbizarnija se dogodila na samom kraju, kada su članovi SNS-a iznijeli tortu u obliku Vučića koji izlazi iz frižidera, piše Nova.rs.

Uz trubače i šampanjac članovi SNS-a slavili su pobjedu na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a tortu je iznio predsjednik opštine Ub, Vučićev kum…

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Već tri velika dobitka na Wwinu, a mjesec tek počeo

Sudbina dječaka sa fotografije iz ratnog Sarajeva: Nije preživio mir