in

“Ono što sam ja tvrdio od početka, Stanivuković i Lukač su saradnici…”

Slatka-Tajna.Eu

U Banja Luci je održana centralna svečanost obilježavanja 4. aprila – Dana policije i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Svečanosti su prisustvovali brojni zvaničnici, među kojima su bili gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Nakon što su objavljene fotografije sa događaja, reagirao je i Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića, koji se već devet dana nalazi ispred Tužilaštva BiH.

– Ono što sam ja tvrdio od početka, da su oni veoma bliski saradnici i komšije su na Paprikovcu. Prošlo ljeto su se prilikom susreta u Piskavici srdačno zagrlili i poljubili.

Također sve ono što je bilo u NSRS i sve je bilo iscenirano kako bi se skrenula pažnja. Opozicija ovim potvrđuje da će stati u zaštitu ubica Davida Dragičevića zato što navodno čuvaju vitalni nacionalni interes – rekao je Davor Dragičević za portal “Avaza”.


Podsjećamo, ono što je veći dio javnosti u ovom entitetu ali i državi iznenadilo su fotografije srdačnog pozdrava Draška Stanivukovića i Dragana Lukača, miinistra MUP-a RS.

Svima je poznat dugogodišnji “sukob” ove dvojice koji je kulminirao na sjednici NSRS kada je Lukač ošamario Stanivukovića.

Bilo je to u decembru 2019. godine.

Inače, svečanom obilježavanju prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer RS Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, kao i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije RS Siniša Kostrešević.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Džeko u raspravi sa ogorčenim naviječem Juventusa

SAVJETNIK UKRAJINSKOG PREDSJEDNIKA NAPAO ZAPAD: ‘Željeli ste Srebrenicu 21. vijeka. Dobili ste je!’