in

Hoću da igramo sa više rizika

Slatka-Tajna.Eu

Moj dolazak u Borac nije bio povezan sa time da preuzmem tim. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom Miljanovićem i žao mi je što se ovako završilo. Nisam se nadao ovakvoj njegovoj odluci ali svako odlučuje za sebe, kazao je Tomislav Ivković, koji je danas u Banjaluci predstavljen kao novi trener fudbalera “crveno-plavih”.

Dojučerašnji sportski direktor Borca na mjestu šefa stručnog štaba Banjalučana zamijeniće Miljanovića koji je kako je klub naveo u nedjelju, donio odluku da se povuče. Ivković je biti četvrti trener koji će u ovoj sezoni voditi fudbalere Borca.

“Promijeniti tri trenera u sezoni nije dobro za klub”, dodao je hrvatski stručnjak. Pred njim je zadatak da Borac zadrži među tri najbolja tima u M:tel Premijer ligi kako bi na jesen opet zaigrali u nekom evropskom takmičenju. Kaže da vjeruje u sadašnji stručni i igrački kadar.

“Svi igrači i stručni štab i ostaju tu gdje jesu. Imam povjerenja u njih i moje ideje su slične Nemanjinim. Ništa ne ide preko noći ali ono što ćemo sigurno da promjenimo su neke sitnice u pristupu, igri i taktici. Želim da igramo i pokazujemo mnogo više samopuzdanja,da stvaramo šansi ali i da se igrači ne ustručavaju rizika jer bez toga ne možeš da budeš dobar fudbaler. Ne sviđa mi se veliki broj stranaca, njih sedam što je previše. Moramo ih što više i bolje iskoristiti”, navodi Ivković kojeg ovog vikenda očekuje teško iskušenje jer im u goste stiže lider Zrinjskog koji već 14 utakmica zaredom ne zna za poraz i dodaje:

“Prednost je što sam bio na svakom treningu i poznajem igrače. Znam tačno šta hoću i to ću tražiti od svakoga. Želio bih da nas publika u što većem broju podrži protiv Zrinjskog”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iz Borca su još jednom poručili da je do razlaza sa Miljanovićem došlo na njegovu inicijativu.

“Podnio je ostavku a Upravni odbor je to prihvatio. Razlozi za ostavku su eliminacija iz Kupa BiH a trenuna igra ne garantuje da ćemo do kraja ostati treći u ligi i izaći na međunarodnu scenu. Brzo smo pronašli rješenje u čovjeku koji poznajej tim i ne sumnjamo da je Ivković adekvatna zamjena na poziciji trener”. kazao je Stojan Malbašić, predsjednik FK Borac.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PJEVAĆEŠ ZA 82.EURA: Dara Bubamara i Sara Reljić zaratile zbog Tonija

Lavrov: Inscenirana situacija u Buči, tražimo hitnu sjednicu SB-a