in

Otvoreni trening Irona Pukija uoči borbe za IBO prvaka Evrope

Slatka-Tajna.Eu

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, otvorio je vrata svog kampa i trenirao pred okupljenim medijima uoči borbe za prvaka Evrope u jednoj od najjačih bokserskih organizacija IBO.

Na treningu se moglo vidjeti da je Puki vjerovatno u najboljoj formi u svojoj karijeri te da pun samopuzdanja očekuje meč 9. aprila protiv Nijemca Nilsa Schimdta. Borba će biti održana u Berlinu na događaju koji organizira njemačka promoterska kuća Kuc Boxpromotion, a borba bh. šampiona je ujedno i borba večeri zajedno s onom između Rica Muellera i Floriana Widenhofa.

“Boksujem na gostujućem terenu, ali odradio sam zaista vrhunske pripreme. Očekujem i dat ću sve od sebe da se predstavim u najboljem svjetlu i da pokušam IBO titulu po prvi put donijeti u našu Bosnu i Hercegovinu i u naš grad Sarajevo”, rekao je Puki.

Pripreme su mu trajale najduže do sada iz razloga što je trebao boksati za IBO titulu u Sjevernoj Makedoniji u decembru.

“Moj tadašnji protivnik, Finac, na deset dana prije borbe dobio je koronu i nismo mogli da nađemo adekvatnu zamjenu, kratak je bio period, a borba je za titulu. Odmorio sam desetak dana i od nove godine krenuo sa radom. Odradio sam kamp od 10 sedmica, tako da zaista sam u vrhunskoj formi i možda čak najboljoj do sad”, poručio je Puhalo.

Puki se za evropskog IBO prvaka bori 9. aprila, a put Berlina će krenuti dan ranije kada ga u Njemačkoj očekuje sučeljavanje i zvanično vaganje za meč. Direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalima Face TV.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Unauthorized Affiliate – error page

POGLED OD MILION DOLARA Nina Badrić otkrila kako izgleda njena oaza na Hvaru!