in

ADO GEGAJ O KOLEGAMA: Nekima je ogovaranje duševna hrana

Slatka-Tajna.Eu

Rijetko je koji pjevač na bosanskohercegovačkoj estradi kao Ado Gegaj, iz albuma u album, imao hit za hitom, što mu je širom, otvaralo vrata koja vode do estradnog trona.

Uprkos popularnosti nije izgubio tlo pod nogama i zaboravi one sa kojima je do juče drugovao. Jedan je od rijetkih koji za svoje kolege ima samo riječi hvale te je, otuda, rijetko bio meta onih koji bez ljubomore, zavisti i ogovaranja ne mogu da dišu.

-Nema na estradi toliko zavisti koliko naš narod zna da „od muhe napravi medvjeda“. Postoji jedan krug ljudi kojem je duševna hrana da ogovara druge. Najbolje je da takve priče „uđu na jedno, a izađu na drugo uho“. Nekima tuđi uspjeh smeta pa ogovaraju. Uspjevaju oni najuporniji, najizdržljiviji, najpošteniji, oni koji rade posao ne mareći za ogovaranja drugih. Volim se družiti sa takvim ljudima. Od njih uvijek možeš čuti nešto pametno, bez obzira na to kojom se profesijom bave. Nabolje se posvetiti svom poslu, pa ga odradiš korektno i uspjeh je neizostavan. Ako se može nekom pomoći pomozi mu. Ako ne možeš nemoj mu ni odmagati – kaže Ado.

A na potanje može li se od muzike živjeti, kaže:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Može svako ko pošteno radi, ko zna da uštedi i kontroliše ponašanje tako da kad mu slava „udari“ u glavu ne počne živjeti bez misli na ono što što ga čeka sutra. Iako danas na estradi ne cvjetaju ruže ima mogućnosti i za zaradu – rekao je Gegaj.

Piše: E. M.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zvezdina “petarda”, pobjeda Partizana, poraz Vojvodine

Trideseta godišnjica početka rata u BiH