in

Sukob poznatih dama u Iloku

Slatka-Tajna.Eu

Marina Budimir i Maja Barić

Foto: HRT / HRT

Nesvakidašnja situacija zavladala je političkom scenom krajnjeg istoka. Ravnateljica Gradskog muzeja grada Iloka Maja Barić optužuje gradonačelnicu Marinu Budimir za fizički napad. Incident se dogodio prije dva dana, a sudionice su se danas o njemu i očitovale.

Priče su im različite, a svjedoka o fizičkom napadu nema. Ravnateljica Muzeja grada Iloka tvrdi da ju je gradonačelnica Budimir fizički napala, gradonačelnica pak odbacuje tvrdnje. Intervenirala je i policija, a u priopćenju stoji da nisu utvrđeni elementi prekršaja protiv javnog reda i mira.

– Ustala sam se od stola prema vratima da gradonačelnicu uputim prema izlazu. U tom trenutku, kako su vrata bila otvorena, ona je uhvatila vrata i pričepila me tako da ja ne mogu izaći i u tom trenutku, to su bile sekunde, me uhvatila za lice u bijesu i odgurnula svom snagom – govori Maja Barić, ravnateljica Muzeja grada Iloka.

– Kad je izjavila da sam ju fizički napala, odnosno da sam ju uhvatila za lice, ja sam u tom momentu stala, došla do nje i pitala o čemu to priča. I ona je skinula masku s lica i rekla: pogledajte mi lice. Ja sad gledam i kažem: Znate šta, doista mislim da nećete imati toliku političku zaleđinu da ćete doista odgovarati za sve sto ste ovdje napravili – ispričala je gradonačelnica Budimir.

Njihova je priča duga i složena. Podsjetimo, gradonačelnica 2021. razrješuje s funkcije ravnateljicu muzeja, što je izvan gradonačelničkih ovlasti. Upravni sud poništava odluku, Maja Barić se u utorak vratila na posao – tog dana došlo je do navodnog sukoba. Gradski vijećnici sazvali su konferenciju za medije na kojoj su istaknuli da gradonačelnica ne poštuje presude suda te da je nužno hitno razrješenje vršiteljice dužnosti ravnatelja muzeja…

– Druga stvar koju ne poštiva gradonačelnica je upis Maje Barić u trgovački sud kao odgovorne osobe zastupnika za ovu javnu ustanovu – dodaje Renata Banožić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Iloka (HDZ).

Upravno vijeće ponovno je donijelo odluku o razrješenju aktualne ravnateljice – o čemu bi se trebalo raspravljati na sljedećem gradskom vijeću. A s obzirom da svi akteri ove priče – spominju nezakonite radnje – pravosuđe ima pune ruke posla.

Većina u Gradskom vijeću Iloka podržava ravnateljicu Gradskog muzeja Barić

– Većina u Gradskom vijeću Iloka čvrsto podržava ravnateljicu iločkoga Gradskog muzeja Maju Barić i neće prihvatiti prijedlog Upravnog vijeća o njenom razrješenju, poručeno je s konferencije za novinare, koju je sazvala predsjednica Gradskog vijeća Renata Banožić (HDZ).

– Toga jutra neposredno prije incidenta, Maja Barić se vratila na posao u Muzej nakon odluke Upravnog suda, koji je poništio rješenje gradonačelnice Marine Budimir iz lipnja prošle godine o razrješenju Barić – pojasnila je predsjednica iločkog Gradskog vijeća Renata Banožić i naglasila da je gradonačelnici Budimir postao običaj smjenjivati svakoga tko joj se ne sviđa i ne želi izvršavati njezine zapovijedi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Do sada je zbog takvog njenog ponašanja radna mjesta u Iloku, što zbog smjene, što zbog nemogućnosti podnošenja neprestanog pritiska, napustilo deset visokoobrazovanih kadrova; a kada je ostala bez onih kojima bi mogla zapovijedati dovela je iz Vukovara dvije osobe, koje s Ilokom nemaju veze, i postavlja ih u sva upravna vijeća te oni kroje život Iločanima, dodala je Banožić.

Također je rekla kako unatoč svemu ne smatra da Gradsko vijeće treba smjenjivati gradonačelnicu koju su građani Iloka izabrali većinom glasova, ali treba i mora ukazivati na svaku samovolju i kršenje zakona od strane gradonačelnice.

Po riječima Željka Prskala, vijećnika Gradskog vijeća s liste Vilima Čuljka, Upravno vijeće Gradskog muzeja u Iloku ima pet članova, a već duže vrijeme funkcionira isključivo s tri člana osnivača.

– Događalo se da se održavaju sjednice na kojima su od tri člana Vijeća nazočna samo dva što je protuzakonito, ali su se odluke donosile, što je izvan svake pameti – kazao je Prskalo.

Ivan Vrljić, gradski vijećnik HSLS-a rekao je na konferenciji za novinare da je zbog ponašanja gradonačelnice Budimir Ilok postao nezdrava sredina koju sve više ljudi napušta.

– Zato ne čudi, dodao je, što je po zadnjem popisu stanovništva iz 2021. u Iloku registrirano svega nešto više 3.800 stanovnika što je za gotovo dvije tisuće manje nego prije deset godina. Ona sve kontrolira i postala je ‘mali Putin’ – izjavio je Vrljić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OVAJ PUT JE PRETJERALA: Dalila briše escajg i sve je zgrozila

PONOVO NA MOTORU: Darko Lazić tjera po svom