in

Nažalost nismo uspjeli, tako je malo falilo… Juniori BiH na tragičan način ostali bez historijskog nastupa na Evropskom prvenstvu

Slatka-Tajna.Eu

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na tragičan način ostala je bez historijskog nastupa na Evropskom prvenstvu. Nekoliko minuta nas je dijelilo od Eura, ali je Francuska slavila rezultatom 2:1 i izborila veliko takmičenje.

Turnir je do završnih minuta bio fantastičan za BiH. Savladali smo Češku i Švedsku i protiv domaćina Francuske bio nam je potreban samo bod. Imali smo sve u svojim rukama do 83. minute, ali je na kraju završeno porazom.

Francuzi su više prijetili i imali nešto više od igre u prvom dijelu, ali nisu bili konkretniji od naših mladih nogometaša.

Kako je krenulo drugo poluvrijeme, selektor Barbarić je u igru uveo jednog od najvećih talenata Hajduka Filipa Čuića i to se ispostavilo kao perfektan potez.

Mladi ofanzivac splitskog kluba pogodio je dvije minute nakon što je ušao u igru na asistenciju kapitena Petra Sučića.

No, od 83. do 85. minute Francuzi postižu dva gola za veliki preokret. Pogađali su Lamine Cisse i Felix Nzouango i tako donijeli veliko slavlje domaćih navijača u Daxu, gdje se igrala cijela grupa.

Tako je sjajna generacija bh. nogometaša ostala na tragičan način bez historijskog uspjeha. Evropsko prvenstvo igra se u Slovačkoj od 20. jula do 2. augusta. Učestvuje samo osam najboljih selekcija Evrope.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Do sada su poznata samo dva učesnika Evropskog prvenstva. To je domaćin turnira Slovačka i reprezentacija Rumunije koja je već osvojila svoju grupu. Još pet reprezentacija koje putuju na Euro saznat ćemo danas, dok su utakmice odgođene u grupi u kojoj je Ukrajina, zbog ruske agresije na ovu zemlju.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

UŽIVO Petev odabrao početnu postavu za Luksemburg

Nije išlo danas, poraz koji ne boli