in

Prva bh. teniserka sa trofejom turnira prve kategorije Tenis Evrope

Slatka-Tajna.Eu

Teniska šampionka iz Gradiške Tea Kovačević kolekciji sjajnih rezultata pridodala je još jedan nakon što je proteklog vikenda u Vrsaru (Hrvatska) osvojila memorijal “Slavoj Greblo”.

Tenisko čudo kako je još zovu, u finalu je deklasirala šampionku Slovačke Viktoriju Novakovu prepustivši joj samo četiri gema, (6:2, 6:2). Osvajanjem pobjedničkog pehara Tea je postala prva teniserka iz BiH kojoj je pošlo za rukom da osvoji turnir prve kategorije Tenis Evrope u konkurenciji igračica do 12 godina

“Svjetska teniska Federacija (ITF) kroz svoj ogranak Tenis Evropa (juniori do 12, 14 i 16 godina) organizuje turnire l, ll i lll kategorije po cijeloj Evropi na koje savezi skoro svih naprednih ‘teniskih zemalja’ organizovano dolaze sa svojim najjačim predstavnicima. Decenijama unazad teniserke do 12 godina iz BiH, na ovako jakim turnirima, nisu pravili ništa što bi izazivalo pažnju i divljenje javnosti, jer prosto nivo tenisa u BiH je godinama unazad bio medu najlošijima u Evropi. Međutim, Tea je, definitivno, postavila nove standarde, kako u u BiH, tako i u svijetu osvojivši sve najveće svjetske turnire”, saopšteno je iz Teinog tima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Ričard Krizan iz Slovačke koji je u finalu Evana Giurescua iz Francuske sa 1:6, 6:1, 6:3. Na turniru u Istri učestvovalo je više od 100 mladih sportistkinja i sportista iz 14 zemalja.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Luni Đogani ukazana lekarska pomoć! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

RAT UŽIVO: Dmitrij Peskov o Bidenovoj poruci – ‘Njegov komentar je alarmantan, pomno ćemo pratiti buduće izjave’