in

Sa mnom nije lako, ali je na kraju uvijek lijepo

Slatka-Tajna.Eu

Samo tri meča ostala su Igokea M:telu do kraja ligaškog dijela regionalne košarkaške ABA lige, a u okviru 24. kola došao je do vrijedne pobjede u borbi za mjesto koje vodi u plej-of.

Bh. tim je na svom terenu savladao Studentski centar 83:67 i sada ga samo čudo može zaustaviti na putu do plej-ofa. Najbolji u redovima domaćina bili su Dešon Stivens s 19 poena, te Džejms Robinson i Antabija Valer, koji su postigli po 13 poena. Kod gostujuće ekipe jedini dvocifreni bio je Kenan Kamenjaš, koji je postigao 20 poena, a imao je i devet skokova i tri asistencije.

“Čestitam svojim momcima na pobjedi, a ekipi Studenski centar želim sve najbolje u nastavku takmičenja. U pripremi ove utakmice osjetila se doza pritiska, a rekao sam da smo se spremali kao da dolaze najbolje ekipe lige, i stvrano respektujem Studentski centar, njihov tim i rezultate koje su postigli do sada”, rekao je Dragan Bajić, trener Igokea M:tela.

On je istakao da je otvaranje utakmice bilo obećavajuće, ali su se gosti do poluvremena vratili u igru pa se na pauzu otišlo sa samo pola koša prednosti za “igose”.

“Bili smo koncentrisani kod nekih stvari, napad je funkcionisao, dolazili smo do lakih poena kroz odbranu. U drugoj četvrtini došlo je do pada koncetracije, nismo bili u dogovoru u kojem smo bili u pripremi za utakmicu. Dozvolili smo gostima da pogode neke šuteve i da vrate samopouzdanje i rezultat”, izjavio je Bajić i dodao:

“Drugo poluvrijeme je donijelo bolju defanzivu i iz dobrih odbrana smo i kontrolisali skok te otvarali brze napade i dolazili do lakih poena. Podigli smo razliku na vrijeme, koja je bila nedostižna za protivnika i na kraju zasluženo pobijedili. Jako sam srećan što Igokea M:tel drugu godinu zaredom igra plej-of. Igračima sam rekao da se ovim nećemo zadovoljiti i do kraja lige ćemo pokušati da ostvarimo što bolji rezultat i da budemo što bolje plasirani pred početak plej-ofa. I rekao sam svojim igračima da sa mnom nije lako, ali je na kraju uvijek lijepo.”

Andrej Žakelj, trener Studentskog centra, čestitao je Igokei na, kako je rekao, sasvim zasluženoj pobjedi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Što se nas tiče, nismo krenuli onako kako smo se dogovorili. Igrali smo bez energije i fokusa u prvoj četvrtini. U drugoj četvrtini smo pokazali na koji način mi treba da igramo, znači agresivno, brzo, jer to je naša igra. Vratili smo se, ali smo potrošili mnogo energije i opet smo krenuli malo lošije u trećoj četvrtini, tako da nije bilo povratka. Probali smo, ali naše izgubljene lopte su bile previše.  Igokea je kažnjavala naše greške kontranapadom i lakim poenima. Momci moraju da dignu glave, dali su maksimum, jer poslije teških utakmica koje smo imali moramo ih analizirati i ići dalje”, kazao je on.

Dodajmo da Igokea matematički nije osigurala plej-of, a jedini tim koji može da je ugrozi je Cibona, koja trenutno ima četiri pobjede manje i dva meča manje na svom kontu. “Igose” očekuju još tri duela do kraja sezone i teško je povjerovati da na kraju neće biti među šest najboljih. Dodajmo i to da je Cibona danas gostuje Budućnosti.

Rezultati: Igokea M:tel – Studenstki centar 83:67, FMP – Borac 90:82. Danas: Cedevita Olimpija – Partizan, Mornar – Zadar, Budućnost – Cibona. Sutra: Crvena zvezda – Krka. Sutra: Split – Mega.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ultra-Luxe ruževi koji se mogu ponovo puniti

Fantomi peti put prvaci Evrope u sjedećoj odbojci