in

Gorska službe spašavanja organizovala utrku Aki čamcima

Slatka-Tajna.Eu

Gorska službe spašavanja – Stanica Sarajevo organizovala je “AKI 2022”, prvu utrku u vožnji aki čamaca na području Bosne i Hercegovine.

Aki čamci se dugi niz godina koriste širom svijeta za siguran transport unesrećenih osoba na skijalištima i ostalim terenima pokrivenim snijegom. Utrke u vožnji aki čamaca organizuju se od strane gorskih službi spašavanja širom svijeta kako bi spasioci pokazali svoje tehnike brzog i sigurnog transporta te se dobro zabavili uz ovaj nesvakidašnji događaj.

Izvor : GSS

Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo kao pobjednik utrke u vožnji Aki čamaca u Mojstrani, Slovenia, 2019. godine organizovane od strane GSS Slovenije, ove godine je odlučila da započne organizaciju ovakvih utrka na domaćem terenu.

U utrci “AKI 2022” su učestvovali timovi iz GSS Srbije, Jahorine, Tuzle, Brčkog, Visokog i Stanice Sarajevo. Prvo mjesto sa najbržim vremenom osvojio je tim iz GSS Stanice Sarajevo, drugo mjesto osvojio je tim iz GSS Jahorina a treće tim iz GSS Srbije. Pobjedničke ekipe su osvojile simboličan poklon, trofej u obliku aki čamca.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

OznakeComments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Košarkaši Partizana izgubili od Cedevite Olimpije

ZERINA HEĆO PRIZNALA SVE O SPONZORU: Otkrila ko joj sve plaća