in

Novi detalji ubistva u Pločama: Ubijeni maloljetnik bio sin jedinac

Slatka-Tajna.Eu

Muškarac koji je osumnjičen za ubistvo muškarca, svoga brata, i 15-godišnjeg mladića, imao je dugogodišnje razmirice s bratom i porodicom mladića.

Porodica ubijenoga mladića potvrdila je da su više godina živjeli blizu ubice,  te da ih je dugo godina maltretirao, javlja Dnevni.hr

“To su sukobi koje je on umemorirao i danas im se osvetio na nagori mogući način. Ubio im je sina jedinca”, kazala je novinarka Nove TV Sofija Preljvukić.

Ubijeni maloljetnik, prema riječima mještana, bio je sin jedinac, dobar sportista kojeg su svi voljeli i uskoro je trebao biti krizman, kad se dogodilo strašno ubistvo.

“Bili smo i u školi – direktorica kaže kako su svi učenici u šoku, a u njihovoj srednjoj školi nije održana nastava”, rekla je reporterka Nove TV, koja je bila i na mjestu na kojem je osumnjičeni ubio brata.

Riječ je o lokaciji na kojoj je brat godinama prikupljao staro željezo i na taj način se uzdržavao.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Obojica su bili branitelji. Za ubijenoga kažu da je bio zaista drag, sve je pozdravljao, radio usluge drugima, vrlo pozitivno se izražavaju o njemu, dok o drugom bratu nema baš dobrih stavova. Dvojica su imala razmirice oko porodičnog stana, tačnije, otac je stan ostavio bratu koji je ubijen, a drugi je živio na drugoj lokaciji”, doznala je Sofija Preljvukić.

Prema riječima načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, između braće je prije nešto više od 15 godina dolazilo do sukoba, ti događaji su evidentirani, kriminalističko istraživanje je završeno i sve nadležne institucije su obaviještene. Posljednjih godina, kako je rekao Pavličević, nije bilo evidencija ni dojava o odnosima između počinitelja i žrtve.

“Postoji mala veza između počinitelja i malodobne osobe rođene 2005. godine, na način da su roditelji do prije nekih godinu dana bili susjedi počinitelja i između njih je bio evidentiran jedan događaj koji je policija procesuirala, prije više od osam godina”, naveo je šef dubrovačke policije.

Reporterka Nove TV kazala je kako treba čestitati i policiji koja je osumnjičenoga zaskočila blizu Opuzena i razoružala ga i vezala.

“Čini se da je osumnjičeni nakon svog čina u Pločama namjeravao ubiti i mladićeva oca, jer krenuo je upravo prema lokaciji na kojoj se on nalazio”, zaključila je Preljvukić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Fenerbahče ponizio Özila, ovo je njegov odgovor

PREVIŠE SU ME VARALI! Marija Šerifović progovorila o svom ljubavnom životu