in

JOHANN SATTLER, ŠEF DELEGACIJE EU U BiH: ‘Jučer razočaravajući dan u parlamentima. Zahtjevi za status kandidata za EU uz glasanje protiv…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/03\/photo_1636620896535_1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/03\/photo_1636620896535_1.jpg”,”caption”:”Foto: SLOBODNA BOSNA \/ S.S.”,”bg”:”5377c0″}]

Johann Sattler, šef delegacije EU u BiH razočaran je jučerašnjim sjednicama i (ne)donesenim odlukama i izmjenama Zakona. Na svom Twitter profilu je napisao: “Jučer razočaravajući dan u parlamentima. Zahtjevi za status kandidata za EU uz glasanje protiv ključnih reformi vladavine prava. Neusklađivanje s mjerama EU protiv Rusije. I izmijenjena zabrana pušenja koja se zapravo ne primjenjuje. Još jedan dan propuštenih prilika”.

Podsjećamo, jučer su u državnom Domu naroda “pale” izmjene i dopune zakona o akcizama, stopi PDV-a, ali i uvođenju sankcija protiv Rusije, uglavnom zbog glasova SNSD-a, ali i HDZ-a. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na federalnom parlamentu usvojen je Zakon o ograničenoj upotrebi duhana i duhanskih proizvoda, ali će zbog različitih tekstova usvojenih u dva doma Parlamenta FBiH, sačekati na finalno potvrđivanje.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde okačio kopačke o klin

Unauthorized Affiliate – error page