in

Emisiju Zvijezde pjevaju napustili Antun i Lara

Slatka-Tajna.Eu

Antun Ponoš i Lara Antić Prskalo

Foto: Dario Njavro za HTV / HRT

Druga emisija desete sezone emisije Zvijezde pjevaju izvođačima i njihovim mentorima osvijestila je natjecateljski karakter emisije. Za razliku od prve emisije u kojoj su se samo predstavili publici i članovima žirija, u ovoj jedan je par napustio daljnje natjecanje. Par koji je dobio najmanje glasova bio je Antun i Lara. Od gledatelja i emisije oprostili su se na kraju izvodeći još jednom svoje viđenje poznate pjesme “Ring of Fire”.

Emisija je počela pozdravom dobro poznatih voditelja, Barbare i Duška, koji su napomenuli da zvijezde i mentori pjevaju u potpunosti izvode uživo. Natjecatelji pjevaju uživo uz pratnju banda Zvijezde sviraju. Večerašnji glazbeni žanrovi u kojima su se okušali zvijezde i njihovi mentori bili su country i novi val.

Iva i Ivo

Prvi su led pjevajući probili Iva Jerković i Ivo Amulić. Volimo visoke ocjene, rekla je Iva Jerković u prilogu koji je pokazao njihovu pripremu za ovotjednu emisiju prije izlaska na scenu. Pjesmu koju su odabrali za ovu emisiju ocijenila je “ženskom pjesmom”.

Njihovu izvedbu poznate country pjesme “Jolene” koja je inače dio nezaobilaznog i poznatog repertoara američke pjevačice Dolly Parton žiri je ocijenio s ukupnim brojem bodova 28, dobivši sedmice od svakog člana žirija.

– Bili ste divni, rekla im je Barbara, a iz žirija, članica žirija Danijela rekla im je da jako voli ovu pjesmu te da joj se kod Ive jako sviđa što ima izražen personaliti i da jako obećava.

Jurica Pađen
Ivi je rekao da je pjesma zvučala prilično proživljeno, a Zorica Kondža paru je poručila da su dobrodošli u drugu emisiju u kojoj se ispada komentirajući kako je par odjeven. Ivi je poručila da se opustila tek u drugom dijelu pjesme, ali da će biti “to ok”.

– Ja bih rekao da si ti super počela prošli puta, a sad si tako i nastavila, rekao je četvrti član žirija.

Marina i Ivana

Marina i Ivana, kao sljedeći par, komentirale su u uvodnom prilogu riječi žirija iz prošle emisije. Adrenalin je učinio to da su tonovi otišli previsoko, rekla je Ivana Kindl za svoju učenicu Marinu. Nadam se da neću “ukakati” Cacadoo, rekla je Marina prije nastupa.

Ženski natjecateljski par, komičarka Marina Orsag i mentorica Ivana Kindl predstavile su se pjesmom “Kao pjesma” koju svi pamte iz osamdesetih, vremena novog vala, a izvodila ju je riječka ženska grupa Cacadou Look.

– Bravo, rekla im je Barbara, to nije samo zvučalo kao pjesma, super je to zvučalo. Mislim da smo svi koji smo tada odrasli to negdje slušali, odgovorila je Marina.

Zorica Kondža rekla im je da je izvedba bila top i da se to očekivalo. Dobar odabir pjesme, rekla je i obećala da će to i ocjena pokazati.

– Pjesma ih je pomladila, rekao je Jurica, i stvarno su taj entuzijazam, polet, perspektivu i nadanje koje su krasili to doba osamdesetih donijele, te je njemu zaista sve zvučalo kao pjesma, poručio je član žirija Jurica Pađan.

Za izvedbu ukupno su dobili 31 bodova, jednu sedmicu i tri osmice. Trebalo je svladati tremu, rekla je Ivana Kindl, a Marina je bila zadovoljna svojim nastupom. 

Antun i Lara

Antun Ponoš u uvodnom je prilogu rekao da početak prošlotjednog pjevanja skoro nije ni čuo, trema je igrala ulogu, a ni pripreme za ovotjednu emisiju nisu išle bez teškoća. Ne mijenjaj intonaciju izgovorom slova o, rekla je mentorica Antunu tijekom vježbanja.

Treći par koji se predstavio gledateljima i žiriju izabrao je pjesmu “Ring of Fire”, pjesmu koja je sve vratila u davne 60-te kad je Johnny Cash koji ju je u originalu izvodio na američkoj ljestvici hitova ostao sedam tjedana na prvom mjestu. Sama pjesma smatra se jednom od najvećih pjesama country žanra, a na pozornici emisije Zvijezde pjevaju okušali su se Antun Ponoš i njegova mentorica Lara Antić Prskalo.

– Nadam se da nisi potpuno izgorio u ovom vatrenom prstenu, rekla je Barbara prije no što su članovi žirija komentirali.

Danijela je poručila da je sretna što je dobila mogućnost komentiranja danas, savjetovala je paru da nikada ne pokazuje što su željeli napraviti jer publika ne zna što su željeli pokazati. Rekla im je da su sad pokazali da se od njih ima što za očekivati.

Zorica je imala osjećaj da je par jedva čekao da pjesma završi, da je bilo netočnih i točnih tonova, a zadovoljna je i odabirom pjesme.

Lara je Dušku rekla da je jako “ponošna”, te da nije lako susresti se s nastupom uživo, i da je sretna i zadovoljna svojim učenikom.

Žiri je njihovu izvedbu ocijenio ukupnim zbrojem ocjena 24 boda, dvije šestice, jednu peticu i veliku, motivirajuću sedmicu od Danijele, kako je poručila paru. 

Areta i Goran

Nije mi bilo treme, ni panike, rekla je u uvodnom prilogu Areta i za prvi put, rekla je, bilo je ok.

Areta Ćurković i Goran Bošković četvrti su par koji se predstavio pjesmom u drugoj emisiji i to iz žanra novog vala. Izveli su “Baum Bam Bam”, pjesmu koju je 1989. također u originalu izvodila riječka ženska skupina Cacadoo Look.

Kad bi se ocjenjivala simpatičnost, njih dvoje pobrali bi najbolje ocjene, rekla je Barbara netom pred nastup, i dodala da je sigurna da će biti dobri i u pjevačkom dijelu.

– Bili ste divni i veseli, rekla je Barbara prije, no što je žiri dobio priliku da paru kaže što misli.

Marko je sa zadovoljstvom rekao da je večerašnja izvedba pjesme bila puno bolja no prošli put, a poanta showa nije da se odmah daju visoke ocjene već da se prati napredak. Smatra da je napredak od prošle emisije do ove bio velik.

Danijela je bila zadovoljna izborom pjesme te, suverenošću kojom je par suvereno vladao nekim tonovima, a najdraže joj je bilo što su dobro funkcionirali kao pjevački par.

U backstageu Areta i Goran su se usuglasili da odlično funkcioniraju kao par, a Goran je rekao da prema Areti ne može biti strog. Njihovu izvedbu žiri je ocijenio ukupnim brojem ocjena 28, svaki od članova žirija dao je ocjenu sedam.

Marko i Gina

Drago mi je da je Zorica u prošloj emisiji rekla da ima nazalnih tonova jer kad sam ja to rekla, krenula je ofenziva, napomenula je Gina u uvodnom prilogu u kojemu se moglo vidjeti par kako vježba za današnji nastup.

“Not Ready To Make Nice” koju u originalu izvodi američki country trio Dixie Chicks izveo je peti natjecateljski par Marko Braić i njegova mentorica Gina Damjanović.

– Ovo je jedna modernija pjesma, rekla je Barbara i dodala da je izvedba bila opaka i prekrasna, te da je vidjela žiri da je pljeskao.

Jurica je paru poručio da je Marko vrlo strastveno i s pozitivnom energijom otpjevao pjesmu, a Danijela je upitala čiji je odabir pjesme i čestitala na odabiru i kazala da je par pomaknuo granice na čemu im se zahvalila.

– Ne mogu protiv sebe, rekla je, i pričat ću o emociji. Suvereno si vladao i prekrasno prenio emociju, rekla im je Danijela.

 Čini se da su svi parovi lijepo spojeni, otpravila ih je Barbara Dušku u backstage kojemu je Marko rekao da su pjesmu htjeli posvetiti sami sebi i otpjevali su je osobno.

Njihov nastup žiri je ocijenio ukupno s 35 bodova, s čak tri devetke i jednom osmicom koju je dao Marko Tolja.

Mario i Lu

Mario i Lu vježbajući su prošli tjedan ponavljali riječ “šu”, a u pjesmi premda nije raskošan iskorak, mora vježbati disanje, insistirala je na pripremama mentorica Lu svojem učeniku redatelju Mariju Kovaču.

Šesti par, Mario Kovač i Lu Jakelić, otpjevali su pjesmu “Troje”, žanra novi val. Pjesma je poznata svim ljubiteljima novog vala, iz osamdesetih, u originalu ju je 1984. izvela zagrebačka grupa Xenia.

– Kako si se snašao u pjesmi punoj nasilja, pitala je Barbara, a redatelj Mario odgovorio da se poslužio poznatom glumačkom metodom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Marko Tolja komentirao je da se on rađao kad je bio novi val pa s njim nema veze, a zamjera Mariju da je jedan jedini put kad je glumio Mario režirao i natjerao ga je da nosi plavu fudbalerku. Kad pjevaš dvoglasje, rekao je Tolja, možda te to malo muči. Volio bih da probaš nešto drugo, pokušaj barem malo drugačiju boju glasa, samo da vidimo neku promjenu, rekao je Marko Tolja rekavši da je tonalitet bio isti kao u prošloj emisiji.

Jurica je više sklon mišljenju da je to bio pristup janje u vučjoj koži, naknadno sam saznao da si pacifist, rekao je Jurica Mariju, nisi me baš preplašio i nisi mi baš bio uvjerljiv, dodao, je. Vokalno imaš dobru boju, dvoglasje nije baš najbolje zvučalo, ali Jurica manje zamjera te manje greške koliko zamjera uvjerljivost.

– Ja se jako zabavljam, rekla je Dušku Lu, a Mario je na pitanje je li maštao kao mali da će se baviti glazbom odgovorio da je on još uvijek mali.

Za svoj nastup Mario i Lu dobili su ukupno 26 bodova, dvije sedmice i dvije šestice.

Maja i Stjepan

Tijekom priprema za večerašnju emisiju Maja i Stjepan rekli su da su zadovoljni prošlotjednim nastupom, a Maju je čudilo to što uopće nije osjećala tremu. Za ovaj nastup pripremali su pjesmu Ljepota.

Pjesmom country žanra predstavio se publici i žiriju pretposljednji par druge emisije 10. sezone Zvijezde pjevaju – voditeljica Maja Ciglenečki i mentor Stjepan Lach.

– Iskreno da ti kažem, rekla je Barbara Maji, svaka pjesma je novi izazov. Drago mi je da ste uzeli ovu pjesmu, rekla je Zorica, ali bih voljela da sam ju čula u malo sigurnijoj izvedbi. U drugom dijelu, rekla je Maji, bila si puno bolja. Nemam puno zamjerki, ali bih voljela da pustiš puno više glasa, poručila je Maji.

Jurica je rekao da je u početku bilo klimavo, intonativne nesigurnosti, a kasnije ovo je bilo školski otpjevano, nedostajao je zanos.

– Drugi put će biti bolje, ne sumnjam, rekao je Jurica.

Marko Tolja složio se s kolegama i rekao da je prošlotjedna pjesma bila bolje izvedena, te dao savjet za jedan pjevački trik- kad pjeva svjetlije tonove, samo je potrebno nasmijati se, dao je savjet Marko.

Na Barbarinu primjedbu da budu li strogi Maja će ih pozvati u ranojutarnju emisiju “Dobro jutro Hrvatska” što znači da će morati ustati oko 4 sata članovi žirija samo su se nasmijali.

– Kolege iz emisije, rekla je Maja Dušku, puni su podrške.

Za pjesmu kojoj je tekst napisao poznati autor stihova Željko Pavičić, a koju su izveli Emilija Kokić i Adalbert Turner Juci na Dori prije 21 godinu i njome bili drugi na Dori 2001., natjecateljski par Maja i Stjepan dobili su 25 bodova, tri šestice i jednu sedmicu od Danijele.

Robert i Mario

– Meni je mentor rekao da sam bio super, a ja mojem mentoru vjerujem, rekao je Ferlin u prilogu sa zajedničkog vježbanja. Dugo sam kopao po pjesmama koje imaju zahtjevan tekst i odabrao ovu koju ćemo izvesti, poručio je mentor Mario i nadamo se da će ispasti ostale zvijezde i mentori te mi ostati, zaključio je.

Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca osmi su par koji se predstavio i to s pjesmom iz žanra novi val “Niko kao ja”.

Odabir pjesme Barbara nije željela komentirala kao lukav s obzirom na to da si je, kako je rekla, najstariji natjecateljski par odabrao pjesmu kojoj je lako zapamtiti tekst, jer se, kako je rekla, to može protumačiti kao provokacija.

Danijela je rekla da ne zna postoji li još neka pjesma na svijetu s manje teksta, a jedino što želi od ovog para je da ih dugo gleda.

Marko je rekao da je ovo bio jako lukav izbor pjesme, a ova pjesma se ne može drugačije ni otpjevati.

– Imam problem u definiranju vas, rekao je Marko, odmah bih vam dao najveće ocjene, no ne zna zaslužuju li ih, a i imam neki mazohizam da vas opet želim vidjeti.

– Mi smo se zabavili za kraj, rekla je Zorica, ali ozbiljno, rekla je, u 28 riječi Nitko, koliko je primijetila, vidio se maleni falš. Drago mi je da ste uzeli ovu pjesmu, dodala je.

– Super zabavan posljednji nastup za večeras, rekla je Barbara, a par je u backstageu dočekan pjesmom Niko kao ja.

Mario je Dušku povjerio da se dugo dvoumio koju pjesmu odabrati, s obzirom na to da je teško pamtiti takav tekst. Ferlin je pokazao da tekst pjesme ima zapisan na dlanu.

Na kraju, muški par Robert i Mario, dobili su od žirija ukupan zbroj bodova 28.

Nakon svih izvedbi na vrhu tablice bili su Marko i Gina, a na dnu Antun i Lara, no mišljenju žirija pribrajaju se glasovi publike. Tako su zajedničkim snagama, publika i žiri odlučili da emisiju napuštaju Antun i Lara.

Antun je rekao da će napokon moći nastaviti živjeti normalno i da mu nitko nije spomenuo nuspojave ove emisije. Lara se zahvalila orkestru, predivnoj publici, cijeloj produkciji i svima koji su brinuli o njima, te Antunu s kojim joj je bilo lijepo raditi.

Preostalih sedam parova počinju pripreme za nastupe sljedeći tjedan, a glasati za njih može se već sada.

Dobitnica nagrade od 5000 kn za glasanje ovoga tjedna je Barbara Cerovec iz Zagreba. Vrijednom nagradom se daruje i najbolji komentar na Instagramu.

Linije za daljnje glasanje otvorene su, nije na odmet napomenuti ni to da svaki glas može donijeti poklon paket lutrije najsretnijem glasaču i to u vrijednosti od 5000 kn. Za svoj par možete glasovati:

– ARETA (Ćurković) i GORAN (Bošković) – 065 22 44 01 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par1

– ROBERT (Ferlin) & MARIO (Lipovšek Battufiaca) – 065 22 44 02 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par2

– MARIO (Kovač) & LU (Jakelić) – 065 22 44 03 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par3

– MAJA (Ciglenečki) & STJEPAN (Lach) – 065 22 44 04 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par4

– MARINA (Orsag) & IVANA (Kindl) – 065 22 44 06 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par6

– IVA (Jerković) & IVO (Amulić) – 065 22 44 07 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par7

– MARKO (Braić) & GINA (Damjanović) – 065 22 44 08 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par8

Svi glazbeni brojevi izvedeni u emisiji mogu se ponovno pogledati na HRT Youtube kanalu Zvijezde pjevaju, na OTT platformi HRTi još sedam dana, a zbivanja u emisiji mogu se pratiti i na društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu Zvijezde pjevaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pobjeda košarkaša FMP-a protiv Borca

ŽARKO MADŽIĆ U PORNO AFERI: Mali ponos