in

ŽNK Iskra: Stadion je imovina Općine, niko ne može naplaćivati drugim klubovima njegovo korištenje

Slatka-Tajna.Eu

Iz NK Iskra danas su poručili da neće dozvoliti korištenje stadiona ŽNK Iskra, odnosno da taj klub nije ispoštovao raniji dogovor, te da u nedjelju neće igrati na Jakliću derbi meč protiv SFK 2000 Sarajevo.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Prvi čovjek Iskre Davor Ivoš iznio je žestoke optužbe na račun prvog čovjek ŽNK Iskra Naima Basara, a sada je stigao odgovor iz jedinog bugojanskog premijerligaša.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Basara je demantovao kako kaže lažne navode i klevetnički sadržaj.

“Prije svega, sve Bugojance koji brend naše Iskre prepoznaju kao svoj ovim putem pozivamo da zajedno u 13 sati na Jakliću podržimo Iskrine plave dame u velikom nedjeljnom derbiju.

Naravno ovim putem pozivamo i gospodina Davora Ivoša da se pridruži, umjesto da na neozbiljan način, iz samo njemu poznatih razloga, pokušava zabraniti veliku derbi utakmicu.

U objavi od danas koji je potpisao navedeni, izneseno je više lažnih navoda težeg klevetničkog sadržaja, u namjeri da se dovede u pitanje ugled našeg bugojanskog kluba u Premijer ligi, kao i ugled predstavnika kluba, gospodina Naima Basare. Naglašavamo da je gradski stadion Jaklić imovina Općine Bugojno i pravo raspolaganja nad istim ima isključivo Općina Bugojno, a ne gospodin Ivoš.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Opis nije dostupan.

Svaka odluka kojom bi neko drugi, pa i g. Ivoš, pokušao da upravlja općinskom imovinom i tako pribavlja novac, je pravno ništavna i podliježe zakonskim sankcioniranjem.

NK Iskra može biti samo korisnik objekta gradskog stadiona uz odobrenje Općine Bugojno kao vlasnika, a ni u kojem slučaju predsjednika kluba Ivoš ne može naplaćivati drugim klubovima korištenje gradskog stadiona Jaklić, kako to pokušava u konkretnom slučaju“, stoji u saopštenju, te se dodaje.

“Sav novac uložen u Gradski stadion Jaklić je javni budžetski novac. Tvrdnja o bilo kakvom privatnom ulaganju Ivoša Davora na stadionu Jaklić je potpuno neutemeljena i proizvoljna“.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Navodi se u saopštenju i to da se finansijskim raspolaganjem finansijama kluba od strane Davora Ivoša ozbiljno bavi nadležno Kantonalno tužilaštvo.

Iz ŽNK Iskra su dostavili i dokumentaciju o dozvoli za korištenje stadiona Jaklić izdatu od načelnika Općine Hasana Ajkunića.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Almas i Božo Vrećo o dugo najavljivanom duetu – Hayat Production

STRIPTIZETA MORA BITI ZDRAVA: Branka Blek Rouz prala noge šampanjcem