in

I u četvrtak sunčano, te danju iznadprosječno toplo, ali ne i ujutro

Slatka-Tajna.Eu

Krunoslav Mikec

Foto: Vrijeme / HRT

“Kao i Svjetski meteorološki dan – i četvrtak će biti sunčan, u nekim krajevima i vedar, s podjednako hladnim jutrom kao u srijedu te s malo višom dnevnom temperaturom zraka.

Od petka do nedjelje i dalje obilje sunčanog vremena te iznadprosječna toplina, postupno uz više oblaka na Jadranu i krajevima uz Jadran. Početkom novog tjedna uz promjenjivu naoblaku i jugo porast će vjerojatnost za mjestimičnu kišu, od utorka na kopnu i nižu temperaturu.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Krunoslavova detaljnija, u srijedu poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

I u četvrtak bez znatnije promjene – stabilno i danju iznadprosječno toplo, ali ne i ujutro

Krunoslav Mikec, dipl. ing.: “I u četvrtak u istočnoj Hrvatskoj sunčano, ponegdje uz slab i umjeren sjeverozapadni vjetar u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 2 °C, a najviša dnevna od 20 do 22 °C.

Podjednako toplo danju i u središnjoj Hrvatskoj, a jutarnja temperatura između -3 i 2 °C, mjestimice moguće i malo niža. Bit će pretežno vedro sa slabim vjetrom, uglavnom samo u Podravini popodne mjestimice s umjerenim sjeverozapadnjakom.

Sjeverozapadnjaka će biti i na sjevernom Jadranu, nakon jutarnje bure. I pritom sunčano! U unutrašnjosti Istre te u gorju ujutro ponovno temperatura ispod 0 °C, uz obalu Istre i u Hrvatskom primorju uglavnom od 5 do 10 °C, a najviše dnevne vrijednosti između 17 i 21 °C.

Dnevna temperatura viša od 20 °C i u unutrašnjosti Dalmacije, dok će na obali i otocima biti između 18 i 20 °C. Uz to, i u tom dijelu Lijepe Naše sunčano, bez oblaka. Puhat će sredinom dana i popodne slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenome sjeverozapadnjak.

Na krajnjem jugu Hrvatske ujutro uz obalu slaba do umjerena bura zatim sjeverozapadni vjetar, uz more malo do umjereno valovito. Uz obilje sunca dnevna temperatura od 18 do 20 °C, u zaobalju ponegdje i malo viša.”

Do kraja tjedna još razmjerno stabilno
“Stabilno, sunčano te iznadprosječno toplo i do kraja ovog tjedna. Pritom u subotu te u nedjelju, kada će zapuhati jugozapadni i južni vjetar, na kopnu treba računati na umjerenu naoblaku. Jutra će biti manje hladna nego u srijedu i četvrtak.

U petak i subotu pretežno sunčano i na Jadranu, a u nedjelju, kada će zapuhati jugo, oblaka će postupno biti više. Prije toga, u petak i subotu još sredinom dana i popodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a. U internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije, primjerice:

Prognoza za četvrtak značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka vidljiva je i u emisijama:

Vrijeme Hrvatska 
– za 55 mjesta u Hrvatskoj,

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vrijeme Europa – za 44 europska grada i

Vrijeme svijet – za 33 veća grada u svijetu, koja se na HRT-u svakodnevno priprema u suradnji sa Svjetskom meteorološkom organizacijom.

A svakodnevno su dostupne i prognoze na stranim jezicima, koje se emitiraju u

Vijestima na engleskom jeziku >

Vijestima na njemačkom jeziku >

Vijestima na španjolskom jeziku >

HRT METEO

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

METEO KARIKATURE i METEO STRIP

A vedrijem raspoloženju možda pridonesu METEO KARIKATURE i/ili METEO STRIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KRAJ LJUBAVI CECE I BOSANCA: Ti si zao čovjek

Evo šta ne treba da jedete kad vas boli stomak