in

Čelsi može da prodaje ulaznice, Abramoviču dozvola da uloži novac

Slatka-Tajna.Eu

Dešavanja oko fudbalskog kluba Čelsi bez dileme su jedna od najzanimljivijih u svijetu sporta. Rus Roman Abramovič je i pored mnogih pritisaka još uvijek vlasnik kluba, a “plavci” su upravo zbog njega pod mnogim suspenzijama. Sada su na “Stamford Bridž” stigle dobre vijesti pošto će klub moći da prodaje određenu količinu ulaznica za mečeve polufinala FA kupa i Lige šampiona, a ujedno je i dozvoljeno da Abramovič preko kompanije “Fordsman” u klub uplati 30 miliona funti kako bi bile isplaćene plate.

Ovom finansijskom injekcijom bi bilo rješeno pitanje likvidnosti kluba jer bi plate mogli da dobiju zaposleni, ali i igrači i treneri.

Dobre vijesti sa sve navijače Čelsija stigle su i objavom da je dozvoljena prodaja ulaznica za meč polufinala FA Kupa kao i duel u četvrtfinalu elitnog klupskog takmičenju protiv Real Madrida. Ipak, ovo se neće odnositi na mečeve Premijer lige, pišu engleski mediji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ruski milijarder pod velikim pritiskom i sankcijama zbog ruske vojne operacije u Ukrajini i najavio je da prodaje klub. Već neko vrijeme se piše da će nastaviti da ulaže u fudbal, a spominjala se kupovima CSKA iz Moskve. Sada turski mediji pišu da je Abramovič zainteresovan je za kupovinu Goztepea i prvi razgovori sa vlasnikom kluba Mehmetom Sepilom su navodno već obavljeni. Više će sigurno biti poznato nakon prodaje Čelsija.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SMIJEŠNO!!!Bosanac najavljuje koridu.

Tanja Savić otkrila da li piše knjigu o problemima u braku