in

Nokauter koji ne zna za poraz

Slatka-Tajna.Eu

Mihajlo Jović (17), član Bokserskog kluba Sveti Georgije 2015 iz Banjaluke, višestruki je šampion Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Banjalučanin je prije dvije godine debitovao u bokserskom ringu, a ono što je posebno zanimljivo je da do sada nije osjetio gorčinu poraza.

BK Sveti Georgije 2015 je nedavno u Vogošći na Prvenstvu BiH za pionire, kadete, juniore i mlade učestvovao sa šest takmičara i osvojili su isto toliko medalja (tri zlata, srebro i dvije bronze).

Jednu od zlatnih medalja osvojio je upravo Mihajlo, koji je zbog svega prikazanog nagrađen i peharom za najborbenijeg boksera (na takmičenju je debitovao i njegov brat Miloš, koji je osvojio bronzu u konkurenciji kadeta).

Mihajlo ove godine prelazi u seniorske vode, a u planu je da se, osim olimpijskog, oproba i u profesionalnom boksu.

“Srećan sam i što mi karijera ide u pravom smjeru. Od malih nogu sam u boksu, a ako nešto radite s ljubavlju onda vam ništa nije teško. Volim boks i pored obaveza u školi nije nikakav problem da odradim dva treninga dnevno. Uskoro ću da navučem i profesionalne rukavice i nadam se da ću nastaviti s uspjesima”, kaže Jović. 

U Svetom Georgiju 2015 su veoma ponosni na njega, a o kakvom se bokserskom potencijalu radi govori i podatak da većinu mečeva završava nokautom.

“Malo ko je to uspio da uradi na našim prostorima, da je neporažen i u juniorskoj i u konkurenciji mladih. Osim titula u BiH i RS, boksovao je i Ligu RS i tu nijednom nije poražen, a nijednu titulu nije dobio bez borbe. Uvijek je boksovao polufinale i finale. Redovno dobija pehare za najborbenijeg boksera, većinu mečeva završava nokautom ili prekidom, a samo je dva meča dobio odlukom sudija. Po tome je baš specifičan”, kaže njegov trener Duško Zorić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mihajlo je član reprezentacije BiH, a narednog mjeseca u Bugarskoj je Evropsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke.

“Stekao je sve uslove za reprezentaciju i nema niko bolji u njegovoj kategoriji”, kaže Zorić i dodaje:

“U Poreču je u toku EP za seniore do 22 godine i tamo je naš Tomislav Vukomanović. S njim najviše sparinguje i trenira Mihajlo pa ima jako okruženje, što je i jedan od razloga i preduslova za uspjeh”.

Iz banjalučkog kluba ističu da su zadovoljni i zahvalni za razumijevanje i podršku gradskih struktura i da su u toku pregovori sa Bokserskim klubovima Slavija i Derventa da sa zajedničkim timom nastupe na mečevima u Srbiji.

“Imamo poziv predsjednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina i poruku da smo dobrodošli pa želimo da Slavija, Derventa i mi oformimo ekipu za Ligu Srbije kako bismo sakupili što više iskustva. Zaista postoje poštovanje i saradnja, a posebno između Slavije i nas kako bismo pronašli što više kvalitetnih mečeva za naše članove”, dodao je Zorić.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kako izabrati najbolji usisivač?

Objavljena fotografija osumnjičenog za ubistvo načelnika krim-policije