in

Plata sedam miliona: Izgleda da je već poznat novi klub Paula Dybale

Slatka-Tajna.Eu

Odlazi iz Juventusa

Ljubav između Stare dame i Paula Dybala završava se na kraju sezone. 




A. Čaušević



Dybala će nakon sedam sezona napustiti Juventus i to kao slobodan igrač. Zvanična potvrda rastanka stigla je danas.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Posljednji pokušaj nastavka saradnje je propao u ponedjeljak. Dvosatni pregovori između igračevog agenta Jorgea Antuna i predstavnika Juventusa na čelu sa Paulom Dybalom nisu bili učinkoviti.

Nekoliko sati kasnije i izvršni direktor Juventusa, Maurizio Arrivabene je potvrdio odlazak iskusnog Argentinca na kraju sezone.

“Najvažnija promjena je da Juventus nije obnovio ugovor Paulom Dybalom. Niko nikada nije dovodio Paulovu sposobnost u pitanje, ali trebalo je razmotriti sve druge parametre i financijska pitanja. Odlučili smo se u januaru da ne produžimo saradnju. Juventusu bi bilo lako dati nisku ponudu, ali to ne bi bilo pošteno prema igraču”, rekao je Arrivabene.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ako je vjerovati Gazzetti dello Sport Dybala neće daleko od Torina, tačnije odselit će nekoliko desetina kilometara istočno u Milano.

Kako sada stvari stoje Dybala će od naredne sezone nositi dres Intera uz godišnju platu od 7 miliona eura, a potpisat će petogodišnji ugovor.

Preostalo je da direktor Nerazzurra Giuseppe Marotta napravi određeni prostor u budžetu za Dybalinu platu poslije čega će uslijediti i formalna ponuda za povremenog člana Gaučosa.

Dybala je ove sezone postigao 13 golova i pružio šest asistencija u 29 nastupa u svim takmičenjima. Smatra se jednim od ključnih igrača Stare dame, ali sada je već jasno da odlazi.

U Juventus je stigao iz Palerma na ljeto 2015. godine za čak 32 miliona eura i za torinski tim je odigrao 283 meča i postigao 113 golova.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Američko ministarstvo odbrane optužilo Rusiju za počinjenje ratnih zločina u Ukrajini

U Prijedoru ubijen načelnik kriminalističkog odjela policije Radenko Bašić