in

Fudbaleri Igmana iz Konjica najprijatnije iznenađenje sezone

Slatka-Tajna.Eu

Želimo čudo, senzaciju i to pravo da vjerujemo i sanjamo niko nam ne može oduzeti, poručuju iz Fudbalskog kluba Igman iz Konjica najprijatnijeg iznenađenja aktuelne sezone.

Federalni prvoligaš je napravio veliki iskorak i plasirao se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Ubjedljive pobjede u posljednjim utakmicama dovele su ih među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju u BiH, ali iako u konkurenciji sa iskusnijim, bogatijim, infrastrukturno razvijenijim i igrački kvalitetnijim ekipama, na plasmanu među četiri najbolja tima ipak se ne žele zaustaviti.

“Plasman u polufinale nam mnogo znači. To je najveći uspjeh i istoriji kluba i generalno jedan od najvećih podviga sporta u jednom malom gradu kao što je Konjic. Što se tiče Kupa BiH u početku zaista nismo imali visoke ambicije. Znali smo da je konkurencija jaka, da ne možemo previše željeti, ali smo išli korak po korak, imali i dozu sreće i došli tu gdje jesmo danas”, kazao je Amer Drljević, fudbaler Igmana.

Klub iz hercegovačkog gradića nikada u svojoj istoriji nije dostigao plasman veći od šesnaestine finala.

“Odradili smo odličan posao i jedva čekamo izvlačenje polufinalnih parova Kupa BiH. Koga god da dobijemo za protivnika zadatak će biti zahtjevan, težak, ali nije bilo lako ni do sada. Koga god da dobijemo za rivala naš cilj će biti pobjeda. Želimo u Kupu BiH ići do kraja i ma koliko bilo nerealno u sportu su čuda moguća”, smatra fudbaler, Maid Graho.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osim u Kupu velike ambicije gaje i u M:tel Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon 18. odigranih kola u drugom rangu bh. fudbala trenutno su na vrhu tabele sa 40 osvojenih bodova, odnosno jednim više od prvog pratioca GOŠK-a, te pet više od TOŠK-a.

“Naravno uspjesi u Kupu BiH nas motivišu i za onaj naš prvenstveni cilj u aktuelnoj sezoni, a to je da se domognemo plasmana u najviši rang fudbalskog takmičenja, M:tel Premijer ligu BiH. Do kraja sezone čeka nas još puno posla, ali smo spremni ostati na ovom nivou i prvi proći kroz cilj na kraju”, istakao je Amer Drljević.

Da ulazak u bh. elitu nikada nije bio bliži smatra i trener Adnan Elezović. Osim potencijala u ekipi, iako je igrački kadar poprilično mlad, snagu za nove uspjehe svakako daje i odlična atmosfera u klubu.

“Imamo desetak igrača ispod 21 godine. Mislimo na svoj podmladak, sa nama trenira i pet juniora, kojima dajemo povremeno i priliku u zvaničnim utakmicama. Naravno imamo koheziju sa starijim igračima, jer je to najbolji način da ovi mladi kvalitetno napreduju”, istakao je Adnan Elezović.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Evo šta će se dogoditi ako u mašinu za veš dodate sok od limuna

Bosnian Croat veterans call for declaration of ‘Republic of Herzeg-Bosnia’