in

Twitter uklonio objave ruskog veleposlanstva o Mariupolju

Slatka-Tajna.Eu

Twitter uklonio objave ruskog veleposlanstva

Foto: / Shutterstock

Twitter je uklonio objave ruskog veleposlanstva u Ujedinjenom Kraljevstvu o bombaškom napadu na dječju bolnicu u Mariupolju zbog kršenja pravila protiv poricanja nasilnih događaja, objavila je danas ta platforma. 

Ubijene su tri osobe, uključujući dijete, u zračnom napadu na rodilište i dječju bolnicu u srijedu u tom ukrajinskom gradu, objavio je danas predsjednik Volodimir Zelenskij.

– Reagirali smo protiv spomenutih tvitova jer krše pravila Twittera, posebno naša pravila o zabrani govora mržnje i uvredljivom ponašanju povezanih s poricanjem nasilnih događaja, rekao je glasnogovornik Twittera.

U jednom tvitu s Twitter računa @RussianEmbassy objavljena je fotografija s crvenom oznakom “lažno” uz opis da rodilište nije operativno i da se njime koriste ukrajinske oružane snage.

Rusija je mijenjala svoje stajalište u vezi s bombardiranjem bolnice u Mariupolju, mješavinom izjava koje su varirale između agresivnih poricanja i poziva Kremlja da se utvrde jasne činjenice.

Moskva je suzbila tehnološke platforme tijekom invazije na Ukrajinu koju naziva “posebnom vojnom operacijom”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ograničila je Twitter i blokirala Facebook u vlasništvu kompanije Mete.

Twitter je pokrenuo još jednu verziju svoje platforme, poznatiju kao “onion uslugu”, kojoj se može pristupiti putem dark weba i koja bi mogla zaobići ruska ograničenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PONESTAJE IDEJA: Maja Šuput pita za savjet oko Blooma

Šta bi tek radio da je potpuno zdrav? Benzema je PSG srušio s bolovima u nozi