in

dm Najpoželjniji poslodavac i u 2021. godini

Slatka-Tajna.Eu

Najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu je dm drogerie markt, rezultati su ovogodišnjeg istraživanja mišljenja bh. javnosti kojeg provodi portal MojPosao.ba., a u kojem je učestvovalo 11. 000 ispitanika iz cijele zemlje.

Među 500 kompanija nominiranih za najpoželjnije poslodavce, dm je pobjednik u čak tri kategorije: u ukupnom poretku, gdje već nekoliko godina zaredom ova kompanija ponosno osvaja titulu ”Najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini”, u sektoru maloprodaje, ali i u posebnoj kategoriji, Najinkluzivniji poslodavac, uvedenoj ove godine.

Dobar odnos poslodavca prema zaposlenicima, pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja posla, visina plata te visok kvalitet proizvoda i usluga faktori su koje su glasači prepoznali da dm posjeduje i njeguje, te je na osnovu njih vodećoj drogerijskoj kompaniji u BiH titula ”Najpoželjnijeg poslodavca” uručena već osmi put.

”Izuzetno smo sretni i ponosni što radimo u poslovnoj zajednici koja potiče kreativnost i odgovornost, a ujedno izuzetno brine o svojim zaposlenicima i podržava njihov profesionalni i osobni razvoj. Posebno je zadovoljstvo što naš pozitivan poslovni ambijent prepoznaje šira javnost, zahvaljući kojoj smo do sada više puta osvojili ovu prestižnu nagradu Najpoželjnijeg poslodavca, koja nam je uvijek i stimulans da dobrim poslovnim praksama opravdamo status  i u narednim godinama. Također, raduje nas što smo ove godine prepoznati i kao  Najinkluzivniji poslodavac, koji pruža jednake mogućnosti za zapošljavanje i razvoj prihvaćajući individualnost svakog pojedinca”, izjavila je Emina Musić iz Razvoja ljudskih resursa kompanije dm.

Podsjetila je kako je zbog pandemije i ova godina dm-u, kao i drugim poslovnim subjektima, donijela brojne izazove, no da je briga o zaposlenicima, i u 15. jubilarnoj godini poslovanja dm-a u BiH, uvijek bila na prvom mjestu.

„Zaštititi i unaprijediti fizičko i mentalno zdravlje zaposlenika, ulagati u njihovu edukaciju i stručno usavršavanje, te novčano stimulisati, samo su neke od praksi kojima njegujemo naš dobar odnos prema zaposlenicima“, dodala je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako otkrivaju organizatori Izbora, najveći broj osoba koje su glasale za dm ne radi trenutno u toj kompaniji (60 posto), a o uslovima rada u dm-u su saznali od zaposlenika kompanije, što potvrđuje da su zaposlenici najbolji ambasadori jedne kompanije i koliko je brend poslodavca bitno graditi kako prema javnosti, tako i interno.

Podsjećamo, cilj istraživanja, koje je provedeno 15. godinu zaredom, bio je otkriti percepciju građana o kompanijama kao poslodavcima, odnosno za koju kompaniju bi građani željeli raditi, a sve s ciljem da se kompanije dodatno motivišu da ulažu u brend poslodavca i u upravljanje ljudskim potencijalima.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ancelotti o promašenom penalu Benzeme: Ja sam kriv, trebao sam šutjeti

Seka na skijanju u odijelu od sedam hiljada evra – Mondovizija