in

Zašto je rano buđenje odlično za zdravlje mozga

Slatka-Tajna.Eu

Ustajanje rano može da ima brojne prednosti, a stručnjaci kažu da je jedna od njih i zdravlje naše psihe.

Neki ljudi vole da se bude rano jer je to možda jedino vrijeme za mir i tišinu tokom dana. Neki se bude rano jer to od njih zahtijeva posao. Bez obzira na razlog zašto rano ustajete, navika ima prednosti koje su odlične za zdravlje mozga.

Adekvatan san je apsolutno neophodan za zdrav način života. Dok spavamo, naš mozak i tijelo se oporavljaju od aktivnosti prethodnog dana. San pomaže mozgu da se oslobodi toksičnog otpada nakupljenog tokom dana kako bi mogao da skladišti nove informacije. Takođe omogućava vašim nervnim ćelijama da se reorganizuju i komuniciraju jedna sa drugom, dok tijelo popravlja druge ćelije tako da hormoni i proteini mogu da se oslobode kako bi nam pomogli da funkcionišemo tokom dana. Spavanje takođe pomaže našim vještinama rješavanja problema, fokusom, kreativnošću i vještinama pamćenja.

Ranije buđenje bi moglo da pomogne kod depresivnih stanja

Jedan sat može da napravi veliku razliku. Idite u krevet sat ranije, probudite se sat ranije i postoji šansa da ćete uočiti poboljšanja u svom mentalnom zdravlju.

Dok su neke od vaših navika spavanja određene genetikom, način života igra ulogu i mi možemo da ga prilagodimo boljim uslovima spavanja.  Dakle, prilagodite raspored spavanja da se budite ranije i tokom dana ćete biti izloženi većoj količini, što takođe utiče na zdravlje mozga.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ranije buđenje može poboljšati vaš dan u cjelini

Dobar san može da poboljša naše opšte raspoloženje kada ste budni, omogućiti nam da se bolje fokusiramo na zadatke koje imamo u toku dana, a može čak i da smanji pojavu hroničnih bolesti. Sve to dovodi do više energije tokom dana, što vam zauzvrat daje bolji dan.

(Magazin novosti)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“Jedino šta mogu da kažem u ovom trenutku je da je njegova politika doživjela krah”

Self Help Using Subliminal Messages – MindZoom –