in

Igman ostao bez važnog igrača

Slatka-Tajna.Eu

S pripremama za proljetni dio sezone danas je zvanično startala i Sloboda iz Tuzle.

Na prvom treningu Mladenu Žižoviću se nije odazvao Fedor Predragović koji je dobio dopust, dok su klub napustili Eldar Hasanović te kapiten Amar Beganović na čijem je odlasku u Muru finansijski profitirala i Sloboda.

– Prvi dio priprema odradit ćemo u Tuzli i okolini, a nakon desetak dana u planu je odlazak u Medulin. Za to vrijeme odigrat ćemo i tri kontrolne utakmice i nadam se da ćemo se dobro pripremiti za prvenstvo i Kup. U ovoj polusezoni želimo da napravimo iskorak što se tiče sportskih rezultata. Imamo jedino sportski pritisak unutar svlačionice da pokažemo da ovi rezutlati nisu plod slučajnosti neko jednog kvalitetnog i predanog rada, kazao je Mladen Žižović prilikom obraćanja novinarima.

Prvu provjeru Tuzlaci će iamti 26. janara kada će im protivnik biti fedearlni prvoligaš BFK Simm-Bau. Također, Žižović se dotakao i igračkog kadra.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Otišao je Eldar Hasanović kojem je istekao ugovor i koji traži inostrani angažman. Također, s nama više neće biti ni kapiten Amar Beganović koji je otišao u Muru, dok su svi ostali tu i nadam se da će dati puni doprinos u ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Šuška se da bi dres Slobode mogao obući Marko Obradović.

– Sloboda je postala mamac za igrače, mnogi se raspiituju za stanje u klubu… Ima nekoliko igrača s kojima sam igrao i ostao u kontaktu, jedan od njih je i Marko, ali u ovom trenutku njemu je prioritet inostranstvo. Ako se to izjalovi i bude prilike da dođe, super, ali realnije je da ostane u inostranstvu, poručio je Žižović.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hrvatska ima 3,88 milijuna stanovnika

Njemačka ekonomija porasla 2,7 posto u 2021. godini