in

ALARMANTNO IZ BANJE LUKE: Sve podsjeća na Crvene beretke, zastrašivanje Bošnjaka u Prijedoru, Janji i Foči djeluje organizovano…

Slatka-Tajna.Eu

Proslava 9. januara kojeg je ranije Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, novinarku Milkicu Milojević podsjetio je na Crvene beretke. Milojević koja je gostovala u Danu uživo N1 komentarisala je i niz incidenata koji su pratili obilježavanje 9. januara, ali i očekivanja od narednih izbora.

“Teško mogu vjerovati da su to incidenti, govorim o prestrašivanju Bošnjaka u Prijedoru, Janji i Foči, to meni djeluje organizovano”, rekla je Milojević, te ocjenila da mediji sa sjedištem u Republici Srpskoj tim događajima nisu dali dovoljno na značaju.

MILKICA MILOJEVIĆ (Screenshot)

Odgovarajući na pitanje da li može doći do nereda ili sukoba, prenijela je mišljenje da “novog rata neće biti jer onaj stari nikada nije završen, već je neoružano nastavljeno”.

“Opasnost postoji, ne mogu procijeniti, ali se loše osjećam, jer me neki detalji, slike podsjećaju na 1990, 1991, 1992. S druge strane poznajući Milorada Dodika kao političara, on će ići do tačke kada se on osjeća bezbjedno, neće se dovesti u situaciju da plati cijenu”, rekla je ona.

Komentarišući odnos opozicije i vlasti u RS-u, kaže, imaju isti narativ. A komentarisala je i sankcije SAD-a članu Predsjedništva Miloradu Dodiku.

“Većini birača nije potpuno jasno šta to znače, ali je svima pojednostavljeno da je Milorad Dodik žrtva tog nasilništva SAD-a kao svjetske velesile, da je pod sankcijama kao Srbin, da će svi koji se deklarišu kao Srbi će doživjeti gnjev svjetskih sila”, rekla je Milojević.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Milojević je ocjenila da u BiH više od trideset godina vladaju tenzije, te da se svaki trenutak pokušava predstaviti kao presudni. Smatra da će to biti i ovaj put presudno, da vladajući ponovo osvoje vlasti.

“Jedino je pitanje koliko će građana izaći na izbore, oni koji izađu čini se nije veliko pitanje za koga će glasati. Pokušat će da vrhunac mobilizacije, presudnosti istorijskog trenutka da udese pred izbore”, rekla je ova novinarka.

Pored odnosa velikih sila, izbori će zavisiti i od stava Beograda i Zagreba. Mnogo je faktora, ali do izbora će biti zloupotrebe emocija, ali i javnih resursa, manipulacija svake vrste, i na koncu, bit će krađe glasova; kazala je Milojević za N1.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U Njemačkoj na raspolaganju 300.000 radnih mjesta

Stanojević produžio ugovor: “Dogovor za tri minuta”