in

Ocjena poslovnog ambijenta 2021. godine:Samra Bešlija-Ašćerić, Cavex, suosnivačica

Slatka-Tajna.Eu

Kraj godine vrijeme je sumiranja godišnjih poslovnih rezultata i donošenja novih poslovnih planova i odluka. Predstavnici naših kompanija za Business Magazine govorili su o, unatoč brojnim izazovima, ostvarenim poslovnim rezultatima u protekloj godini i otkrili nam nove planove i ideje. U kakvom su poslovnom ambijentu poslovale domaće kompanije, saznajte kroz njihove odgovore na pitanja.

Kako ocjenjujete poslovni ambijent u BiH u 2021. godini?

Poslovni ambijent u BiH u 2021.godini je bio vrlo izazovan. Situacija se iz dana u dan mijenjala. Cijene su svakodnevno rasle, a nabavka određenih sirovina i alata za proizvodnju je bila jako otežana. Djeluje nam da će 2022.godina biti još teža, ali se nadamo da ćemo uspjeti prebroditi sve prepreke koje nam stanu na put.

S kojim izazovima u poslovanju ste se susretali?

Svakodnevno smo se susretali sa brojnim izazovima, u svakom segmentu poslovanja. Otežavajuće okolnosti kao što je promjena cijena, dostupnost sirovina, produženo vrijeme isporuke istih, su nam uveliko otežale poslovanje, najviše zbog toga što smo bili novoosnovana kompanija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kakvi su planovi Vaše kompanije za 2022. godinu?

Imamo jako puno planova i ideja za 2022.godinu. Nećemo otkrivati sve tajne, nadamo se da će naša djela pričati za nas. Ali, prije svega planiramo širiti dostupnost našeg proizvoda na tržištu BiH, zatim napraviti nove proizvode u obliku family pakovanja i kids četkica za zube.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HARIS O ANGELINI: Ne pripadamo jedno drugom

DARKO LAZIĆ JE BIJESAN: Oženjeni kolega se udvarao njegovoj Barbari