in

Kako kombinirati boje cipela s odjećom?

Slatka-Tajna.Eu

Blagdani su stigli, a s njima i vječito: „Nemam šta da obučem“. Kako biste otklonili nedoumice, barem kad je riječ o cipelama, donosimo vam modni šalabahter boja koji će pomoći riješiti mnoge dileme

 

 CRVENA + roza, narandžasta, crna, bijela, mornarskoplava, bež nijanse

Crvene cipele same su dovoljno efektne da postanu zvijezda odjevne kombinacije i zato se najbolje slažu s manje upadljivim komadima. Dopustite im da zablistaju u punom sjaju. Crvene nijanse cipela će u odjevnim kombinacijama kao top izbor upotpuniti laganije i nježnije boje.

 

ZELENA + smeđa, crna, bež nijanse, žuta, plava

Zeleni modeli obuće pravo su osvježenje nekoliko prethodnih sezona. Iznenađujuće su svestrani i posebni. Neovisno o nijansi, najmanje se slažu s crvenom i narandžastom bojom. No, s odabirom drugih boja zasigurno ćete zablistati.

 

PLAVA + žuta, bijela, smeđa, bež nijanse

Plave cipele jednostavno obožavaju farmerke. Baby plave i kraljevskoplave cipele s visokim potpeticama odlično izgledaju uz svjetlije traperice, a ostale nijanse perfektno će se slagati i sa sivim odjevnim komadima.

 

NARANDŽASTA + plava, bijela, crvena, žuta, zemljane nijanse, bež nijanse

Upečatljive narandžaste cipele ne slažu se s jakom zelenom i ljubičastom nijansom. Mnogo bolje su u kombinaciji s neutralnijim bojama i nijansama, kao što su pastelne boje i zemljani tonovi.

 

ZLATNA + crna, smaragdnozelena, crvena, bijela, kraljevskoplava

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kombiniraju se slično kao i crvene cipele. Ovakvim modelima najbolje je dopustiti da se istaknu uz neupečatljive odjevne komade, kako ne bismo prešli mjeru s količinom blještavila u jednoj kombinaciji. Naravno, sa zlatnim cipelama uvijek možete zablistati uz dodatne modne detalje.

 

SREBRNA + bijela, ljubičasta, tamnoplava, crna, bež nijanse

Ove cipele zapravo su vrlo posebne. Srebrene metalik sandale sjajno će izgledati uz malu crnu haljinu, da zablistate u ljetnim noćima, a salonke iste boje i teksture podignut će najobičnije traperice i bijelu majicu kratkih rukava.

 

BIJELA + tamnoplava, bež nijanse, „baby“ roza i plava, siva

 

Posljednjih nekoliko sezona bijele cipele pravi su trend i must have svakog ženskog ormara. Tokom zimskih mjeseci nosile su se gležnjače bijele boje i haljina, dok su u ljetnim danima zavladale bijele sandale. Slobodno se poigrajte s njima ako ste raspoloženi za modne eksperimente, ali ako želite igrati nasigurno, spojite ih s tamnoplavim ili bež nijansama.

 

ROZA + siva, pastelne nijanse, koraljna boja

Očekivano, „baby“ roza sjajno će se uklopiti s pastelnom plavom ili zelenom nijansom. Puderasta zagasita varijanta roze stvorena je za kombiniranje s koraljnim nijansama, a „hot pink“ rozu spojite sa sivom i zablistajte.

 

“NUDE”  + sve boje s naglaskom na bijelu i sivu

Modeli obuće u boji kože sjajna su alternativa crnim cipelama. Kada vam se učini da je, naprimjer, crna sandala ili salonka malo preobična pa želite stvoriti svoju posebnu kombinaciju, samo ih zamijenite „nude“ modelom. Najljepše će izgledati uz bijele i sive odjevne komade, ali i u kombinaciji s različitim bež komadima.

 

 

The post Kako kombinirati boje cipela s odjećom? appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Tri etničke grupe su toliko zaokupljene mržnjom da nemaju vremena da mrze nas Jevreje

Glovo ima novog većinskog vlasnika