in

Povećava se broj novozaraženih, od COVID-a dosad umrlo više od 12.500 ljudi

Slatka-Tajna.Eu

Koronavirus

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Povećava se broj novozaraženih koronavirusom – jučer 5293 slučaja. Preminule su 33 osobe. Na bolničkom su liječenju 1752 pacijenta, od kojih na respiratoru 226. Najviše novooboljelih je i dalje u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U posljednja 24 sata – pozitivna je polovina testiranih uzoraka, a od posljedica zaraze koronavirusom umrlo je pet osoba.

– Situacija nije dobra, zadnjih 7-10 dana je to jednako, s uzlaznim trendom. Mjere više-manje ne postoje, ljudi se ponašaju kako im je dozvoljeno, a to ćemo vidjeti nakon nekoliko dana, rekao je dr. Darko Ilić iz splitskog KBC-a.

Od više od 12.500 umrlih od COVID-a od početka epidemije, u protekloj godini život je izgubilo više od 8000 ljudi. Iako još traje četvrti val, zbog pojave nove, omikron-varijante virusa stručnjaci najavljuju mogućnost još jednog, petog vala već početkom siječnja. Prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj je zasad otkriven 51 slučaj omikron-varijante.

Francuska skraćuje izolaciju

Francuski ministar zdravstva Olivier Veran najavio je kako će se u toj zemlji razdoblje izolacije za potpuno cijepljene osobe koje budu poztitivine na koronavirus skratiti sa 10 na sedam dana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Gradonačelnik Mostara posjetio prvorođenu bebu u 2022. godini / Bljesak.info

Japanac Kobajaši najbolji i u Garmišu