in

Giorgio Fruscione: Kad me pitaju imam li supermoći? Znam bosanski

Slatka-Tajna.Eu

Giorgio Fruscione, istraživač i urednik na italijanskom Institut za međunarodne političke studije (ISPI), kazao je danas kada ga neko upita da li posjeduje supermoći, on kaže “da zna bosanski”.

Fruscione je na zvaničnom Twitter ispod teksta “kada me neko pita da li posjedujem supermoći” podijelio fotografiju pjevačice Miley Cyrus na kojoj piše “I know Bosnian (znam bosanski)”.

Pričati ili znati bosanski jezik postalo je vrlo popularno nakon novogodišnjeg specijala na NBC-u u kojem komičar Pete Davidson kaže da u 2022. želi naučiti ovaj “teški” jezik, a Cyrus mu otpjeva da “zna bosanski”.

Inače, Giorgio Fruscione je godinama živio na Balkanu, radeći kao slobodni novinar za nekoliko italijanskih i međunarodnih medija, poput EastWest, Venerdì di Repubblica i Balkan Insight. Od 2010. godine je i zamjenik direktora i dopisnik vijesti sa Balkana za East Journal.

Diplomirao je međunarodne odnose i ljudska prava na Univerzitetu u Padovi i magistrirao interdisciplinarna istraživanja i studije istočne Evrope na Univerzitetu u Bolonji, sa magistarskom tezom o jugoslovenskom socijalističkom sistemu samoupravljanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

OznakeComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hit reakcija mačaka kada vidi psa iza vrata

Ludnica u Mallorci: De Jong pogodio stativu, prečku, a onda i mrežu, Barca vodi