in

HRT: Ivić: Proslave svesti na najuži obiteljski krug

Slatka-Tajna.Eu

Šef Klinike za infektologiju KBC Split dr. Ivo Ivić

Foto: Studio 4 / HRT

Dalmacija obara negativne rekorde. Nakon što su jučer imali 1139 novozaraženih, danas je taj broj još veći. Od noćas 2.500 testiranih uzoraka, više od 1.500 je pozitivno.

– Svaki put kad krenu obiteljska okupljanja, druženja i proslave počinje i rast oboljelih. To je dodatak na inače relaksirano ponašanje u smislu zaštite od infekcije, rekao je šef Klinike za infektologiju KBC Split dr. Ivo Ivić u emisiji Studio 4.

Preporučio je svima da proslave svedu na najuži obiteljski krug – roditelji i djeca.

– Ništa više od toga. To bi jedino moglo pomoći, a sve više od toga pomoći će da bude još više oboljelih, istaknuo je dodavši kako kako bez kontrole nema ništa i da apeliranje na savjest daje prilično slabašne učinke.

Ivić je rekao i kako su se povećale brojke hospitaliziranih.

– Imamo gotovo 190 bolesnika, od kojih je 43 na respiratoru, a i pritisak na hitni pregled je sve veći i veći – do 100 pregleda dnevno, rekao je. 

Osvrnuo se i na omikron. Rekao je kako se još uvijek ne zna kakav će učinak imati kod starijih i bolesnih.

– Ne možemo očekivati da će biti bolje, ako se brže širi, pa makar i ako je manje patogen. To znači da ćemo u jedinci vremena imati barem isti, a po mom sudu i veći broj teško bolesnih, rekao je šef Klinike za infektologiju KBC Split dr. Ivo Ivić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Komentirao je otpor cijepljenju kod starijih osoba.

– To je za mene predmet čuđenja. Radi se o generaciji koja je navikla na cijepljenje, ali društvene mreže i prenaglašenost nuspojava kao nešto što je opasno potpuno su anulirali realnu opasnost od težine bolesti koju uzrokuje COVID. Ti stariji donijeli su lošu odluku. Tu je nanesena velika šteta od društvenih mreža i antivakserskih grupa, istaknuo je.

Na pitanje što nam donosi 2022. godina, Ivić je rekao kako je nemoguće davati bilo kakve prognoza.

– Moramo pratiti virus. Nov je, moćan je, lako se mijenja i može nas i dalje držati u vrlo teškoj situaciji da s njim ne možemo izaći na kraj. Puno je moćniji nego mi mislimo da možemo napraviti, rekao je naglasivši da nove restriktivnije mjere koje se najavljuju iza Nove godine su mogle biti donesene i prije mjesec dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PJEVAČICA SE POSVAĐALA, REKLA DA JOJ NJIHOVA POMOĆ NE TREBA: Veru iznijeli sa Grandove scene

Poznat identitet Sarajlije koji je ubijen pored magistralnog puta M-17