in

Godfrey kazao da susjede treba zabrinuti naoružavanje Srbije, reagovao Vučić

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da naoružavanjem vojske Srbija nije prekršila nijedan sporazum jer “najvećim dijelom kupuje defanzivno oružje i oruđe”. Vučić je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekao da kada se kupuje oružje za protiv-vazdušnu odbranu “ne ugrožavate ničiji drugi prostor, samo štitite svoj”.

“Mi time odvraćajuće djelujemo na svakoga ko bi pomislio da ugrozi našu zemlju. Vojska Srbije će u skladu sa svim međunarodnim propisima i regionalnim sporazumima nastaviti da jača. Mi nismo prijetnja nikome, ali našim snaženjem ograničavamo prijetnju po nas”, rekao je Vučić.

Vučić je na pitanje novinara da prokomentariše kritike američkog ambasadora Anthonyja Godfreyja povodom naoružavanja rekao da ga je “ta izjava iznenadila”, kao i da su sve zemlje u okruženju, osim Bosne i Hercegovine, u NATO-u i da se sve naoružavaju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjećamo, američki ambasador u Beogradu Anthony Godfrey izjavio je da SAD ne vide Srbiju kao prijetnju, ali da je važan način na koji se Srbija odnosi prema susjedima i kako je oni doživljavaju.

“Da sam iz regiona, upitao bih se zašto Srbija toliko troši na vojnu opremu, umjesto da taj novac ulaže u infrastrukturu”, rekao je on gostujući u programu Televizije Prva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KORAK ISPRED VREMENA: Branka uvodi modne trendove

Firma milijardera Richarda Branson otvorila ured u Sarajevu