in

Novogodišnji pokloni za djecu oboljelu od raka

Slatka-Tajna.Eu

Sberbank BH tradicionalno priprema personalizirane novogodišnje poklone za djecu oboljelu od raka, koja se nalaze na liječenju u najvećem kliničkom centru u Bosni i Hercegovini. Vodeći računa o epidemiološkim mjerama Sberbank BH je uručila poklone udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”, koje upravlja posebno osmišljenom kućom za roditelje i njihovu djecu oboljelu od raka. „Roditeljska kuća“ pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje.

Roditeljska kuća, drugi dom oboljele djece i njihovih porodica, otvorena je prije pet godina u Sarajevu, a ove godine počela je izgradnja i Roditeljske kuće u Tuzli. Održavanje porodične atmosfere dokazano poboljšava opću zdravstvenu sliku djeteta i mogućnost njegovog izlječenja.

„Radost praznika potpunija je uz prijatelje. Hvala Sberbanci što je obradovala naše mališane prazničnim poklonima te što su upotpunili novogodišnju bajku. Radujemo se novim pričama u 2022. godini“, izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Ova organizacija također pomaže djeci koja su prošla uspješno liječenje i čekaju dalju socijalizaciju u svojim sredinama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Prepoznajete li legendarnog kantautora s fotografije?

Musi stiglo društvo iz ABA lige