in

Arapski nogometaši skidali izraelsku zastavu sa majica, pojedini odbili da igraju zbog Avrama Granta

Slatka-Tajna.Eu


Tokom arapskog Kupa


Brojni arapski nogometaši koji su nastupali u egzibicijskoj utakmici na Afričkom kupu skinuli su sa svojih majica izraelsku zastavu na kojoj su bile zastave svih kvalifikacijskih zemalja.



Na Arapskom kupu u Kataru igrala se egzibicijska utakmica, a u znak protesta, arapski nogometaši odlučili su da skinu izraelsku zastavu sa svojih dresova, dok su drugi igrači odbijali da igraju zbog toga što je bio pozvan i izraelski trener i bivši selektor te zemlje Avram Grant.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Saudijski igrač Nawaf Al-Temyat, Sirijac Firas Al-Khatib, Iračanin Younis Mahmoud i katarski novinar Mohammed Saadoun bili su među onima koji su poduzeli protestnu akciju.

Prije utakmice su Rabah Madjer, Rafik Saïfi i Rafik Halliche najavili da neće igrati zbog angažmana izraelskog selektora Avrama Granta.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Dolazak Granta na događaj je pokrenuo neka pitanja, budući da Katar nema diplomatske veze s Izraelom. Grant je prethodno bio trener engleskog Chelseaja, a vodio je i izraelsku reprezentaciju od 2002. do 2006. godine.

Njegovo prisustvo na nogometnoj utakmici u kojoj su sudjelovali arapski timovi već je uzrokovalo probleme, posebice 2016., kada se Alžir povukao iz prijateljske utakmice protiv Gane, koju je Grant u to vrijeme trenirao.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Arapski kup završen je u subotu navečer kada je Alžir s 2:0 pobijedio Tunis. Turnir odigran u Kataru ujedno se smatra uvertirom za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Alen Islamović: Ne bih bio u filmu o Bijelom dugmetu, svi lažu o tom periodu

BIO MI JE KAO OTAC: Mia Jovanović se osvrnula na tračeve da je zaljubljena u Lepog Miću