in

Mama, tata i Hulk – SportSport.ba

Slatka-Tajna.Eu

Atletico Mineiro je prvak Brazila nakon 50 godina. Ovaj tim superiorno je stigao do titule dva kola prije kraja, au Belo Horizonteu je glavni protagonist ove priče iskusni brazilski napadač Hulk.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U januaru se 35-godišnji bivši reprezentativac vratio u Brazil, nakon njemu ne baš sjajne avanture u kineskom Shanghai SIPG, dok je prethodno u Evropi igrao za neke renomirane timove poput Porta i Zenita. Stiče se dojam da je mogao puno više u karijeri, ali ista ne bi bila tako posebna da nije stigla titula s Atleticom.

Hulk je sa 19 golova bio vodeći strijelac lige, a postigao je gotovo trećinu ukupnih golova ekipe iz Belo Horizontea.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“On je već jedan od naših najvećih idola, iako nije bio ovdje toliko dugo. On je glavni razlog zašto smo osvojili prvenstvo”, kaže Mauricio Maoli ispred Atletica.

Maoli je zapravo zadužen za marketing i objave Atletica na internetu, te je jedan od najzaslužnijih za izazivanje Hulkove groznice u Belo Horizonteu.

Maoli je za utakmice Atletica spremio poseban zvučni zapis koji se puštao nakon svakog gola. Spiker na stadionu kaže “Nevjerovatni”, a onda cijeli stadion “Hulk”. I onda ide “Hulk, Hulk, Hulk”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“To se pretvorilo u neku vrstu groznice, poput ratničkog pokliča”, ponosno kaže Maoli.

Hulk, čije je pravo ime Givanildo Vieira de Souza, potječe iz grada Campina Grande u sjeveroistočnoj državi Paraiba, više od 2000 kilometara od Belo Horizontea.

Ali on je svoj usvojeni rodni grad učinio svojim.

Izvan stadiona prodavači prodaju mini Hulkove s Atleticovim dresovima po cijeni od 70 reala (12 dolara) po komadu, a navijači se redovno pojavljuju obojeni u zeleno odajući počast istoimenom superjunaku slavnog napadača.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Jedan poznati obožavatelj je 17-mjesečni Samuel Reis, čiji se vokabular sastoji od tri riječi: mama, tata i Hulk. Kada čuje igračevo ime, djetešce postavlja nevjerojatnu pozu Hulka i zareža najbolje što može.

Njegov otac, 31-godišnji Daniel, nikada nije vidio kako njegov tim osvaja prvenstvo. Rođen je 1971. godine, kada je Atletico osvojio svoju do ove godine posljednju titulu.

Najbolji strijelac Atletica Mineira svih vremena, Reinaldo, kaže da je potpisivanje igrača “najbolji potez koji je Atletico napravio posljednjih godina”.

Hulk je kratko vrijeme donio veliku radost navijačima u Belo Horizonteu i postao je pravi junak, baš poput Hulka iz američke serije.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Isplata doplatka za djecu u ponedjeljak 13. prosinca

Teodora Džehverović se oglasila povodom samoubistva Kristine Kike Đukić