in

Samo 14 posto Evropljana želi se vratiti u kancelarije nakon pandemije

Slatka-Tajna.Eu

Samo 14 posto Evropljana želi da se nakon pandemije vrati u kancelarije s radnim vremenom od 9 do 17 sati, a više od polovine ispitanih kaže da su produktivniji dok rade od kuće, pokazala je anketa objavljena.

No, i “hibridni rad” – mješavina rada od kuće i u kancelariji – isto ima svoje mane, a više od četvrtine ispitanih smatra da neprestano radi ili da rade do kasno u noć, pokazala je anketa koju su naručili Samsung Electronics i kompanija The Future Laboratory, javila je Hina a prenio SEEbiz.

Anketa je obuhvatila 14.000 ljudi širom Evrope i pokazala je da 83 posto zaposlenih traži veću podršku poslodavca u uspostavi ravnoteže između posla i privatnog života.

Prema podacima Eurostata, u 2020. godini od kuće je radilo oko 12 posto zaposlenih u Evropskoj uniji, za razliku od pet posto njih prije pandemije.

“Poslodavci sada moraju pažljivo da razmotre na koji će način odgovoriti na izazove savremenog hibridnog života”, saopćio je potpredsjednik Samsung Europe, Benjamin Braun.

Dvije trećine Evropljana reklo je da su u kući učinili – ili planiraju da učine – prilagođavanja kojima su olakšali hibridan život te su, na primjer, uredili kućne kancelarije, dok se 41 posto njih odlučilo da se preseli.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Isto tako, 51 posto ispitanika reklo je da im tehnologija, odnosno alarmi i razne aplikacije olakšavaju postavljanje granica između rada i privatnog života.

“Vjerovatno će tehnologija nadzirati i naše mentalno zdravlje i sreću, kao i tjelesno zdravlje, a pametni uređaji postaće naši asistenti”, rekao je Maik Vaking, izvršni direktor danskog Instituta za istraživanje sreće, koji sarađuje sa Samsungom na polju budućnosti rada.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

INTIMA NA TACNI: Deniz Dejm je bila u vezi sa bračnim parom

NE KAJEM SE ŠTO SAM UDARILA ZOLU: Miljana Kulić stavlja tačku na rijaliti!