in

Vlada Srbije povukla Zakon o eksproprijaciji

Slatka-Tajna.Eu

Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sjednici donijela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji. To se navodi u saopštenju Vlade.

Vlada Republike Srbije napravit će analizu da li su neophodne izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promijeniti, učinit će to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na istoj sjednici, vlada je predložila Narodnoj skupštini izmjene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44. Pomenuti članovi odnose se na ovjeru potpisa, predstavnike ovlaštenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma, prenosi B92.

U prijedlogu vlade ukida se taksa za ovjeru potpisa, omogućava se da predstavnici ovlaštenih predlagača bude dio organa za sprovođenje referenduma.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuTakođer, prema prijedlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći donijeti odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

Podsjetimo da su ova dva zakona bila povod masovnih protesta u Srbiji u prethodna dva vikenda.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SIN ZLATANA IBRAHIMOVIĆA TEŠKO OBOLIO, FUDBALER NA IVICI SUZA: Kao da su mi srce istrgli iz grudi

Čudesna maska za lice od tri sastojka: Pomaže kod isušene i crvene kože tokom zimskih mjeseci