in

Italijanska investicija u BiH: Uskoro ćemo prodavati i u Americi

Slatka-Tajna.Eu

Italijanska fabrika “Provud” u Mrkonjić Gradu, koja se bavi proizvodnjom ploča od furnira, tapaciranog namještaja i ostalih proizvoda, pozitivan je primjer kako može uspješno da se posluje u BiH, izjavio je načelnik ove opštine Dragan Vođević nakon obilaska ovog pogona.
“Sve pohvale za rukovodstvo firme, radnici su zadovoljni uslovima i platom. Mi smo tu da im pružimo podršku i da razgovaramo o poteškoćama, o nabavci repromaterijala i o proširenju kapaciteta ove fabrike”, rekao je Vođević novinarima.

Direktor ove fabrike Tuliso Moreno naveo je da posluju šest godina u prostorijama bivšeg pogona “Manjača” u Mrkonjić Gradu, da trenutno imaju 142 radnika i da proizvode dijelove za stolice za kancelarije.

On je naglasio da je njihov plan da za naredne dvije godine povećaju kvalitet proizvoda.

“Već izvozimo 80 posto našeg proizvoda, prodajemo u Evropi i za vrlo kratko vrijeme prodavaćemo i u Americi. Mnogo smo investirali u mašine, u cijeloj Evropi ne postoji firma koja posjeduje sve mašine koje mi imamo. Klijenti sada traže nas, a ne mi njih”, rekao je Moreno.

On je pojasnio da je njihova proizvodnja podijeljena u tri dijela, imaju pogon za presovanje, za obrezivanje proizvoda i za tapaciranje.

“Svaki dan izvozimo po jedan kamion robe, nadam se da ćemo sljedeće godine izvoziti po dva kamiona. Svaki mjesec obradimo oko 400 metara kubnih drveta, a planiramo oko 800 metara kubnih”, rekao je Moreno.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izrazivši zadovoljstvo radnicima, Moreno je istakao da unazad godinu dana povećavaju plaće, te da im je plan da povećaju broj radnika na 200 i da dostignu neto plaću od minimalno 1.000 KM.

On je dodao da je jedini problem što u BiH ne mogu pronaći sve sirovine koje im trebaju, pa ih moraju kupovati u Rusiji, Kini.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ratni veterani Spasoje, Mirko i Asim pozivaju na mir u BiH

UVIJEK JE PRISUTAN I BRINE O TOME ŠTA RADIM: Tonči Huljić se našalio na račun Petra Graše