in

U Kninu obilježena 77. godišnjica oslobođenja Dalmacije

Slatka-Tajna.Eu

Obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom u Dalmaciji

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

U Kninu je obilježena 77. godišnjica oslobođenja Dalmacije od fašističke okupacije. Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Dalmacije i Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista prisjetile su se, podno spomenika na brdu Spas, više od 1800 poginulih antifašističkih boraca i odale im počast. Sudionici skupa istaknuli su da dvije bitke za Knin, iz 1944. i 1995., povezuje isti motiv – borba za slobodu. 

U ime predsjednika Zorana Milanovića na obilježavanju je bio njegov izaslanik general HV- a Luka Džanko koji je položio predsjednikov vijenac, dok je umjesto potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Kninu bio voditelj Područnog odjela Šibenik Miroslav Cukrov.

– Odajući danas pijetet palima za oslobođenje Dalmacije, moramo još jednom s najvećim ponosom, poštovanjem i zahvalnošću istaknuti ulogu maršala Tita u Drugome svjetskom ratu i njegovog generala u Drugome svjetkom tratu i vrhovnog zapovjednika u Domovinskom ratu – Franju Tuđmana, kazao je Džanko.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

LUD ZBUNJEN NORMALAN SEZONA 12 EPIZODA 9 (NOVE EPIZODE)

ŠTA JE POZADINA SVEGA? Halid Muslimović obradio pjesmu Tome Zdravkovića