in

STUDENTSKA SOBA BR. 212 Olivera Balašević 40 godina kasnije na istom mjestu gdje je počela njena ljubav sa Đoletom

Slatka-Tajna.Eu

Ljubav Đoleta Balaševića i Olje je za čitav život i više od toga. Čuveni Panonski mornar volio je samo nju Oliveru. Jedna od najljepših ljubavnih priča koju Jugoslavija pamti prekinuta je 19. februara 2021. godine, a započeta davne 1979., baš na ovom mjestu.
“Pogled sa prozora studentske sobe br. 212… Poslije četiri decenije”, otkrila je Olivera i pokazala da se poslije 40 godina vratila na mjesto ljubavi, mjesto gdje je počela njena ljubavna priča sa čovjekom kome je poklonila čitav svoj život.

Naime, dok je Olivera Balašević, studirala i živjela u studentskom domu u Novom Sadu, Đole je pod njenim prozorom često pjevao, a veliku ljubav nisu krili.

Na studentskoj sobi u kojoj je mlada Zrenjaninka Olivera tada živjela, danas se na ulaznim vratima nalazi pločica “Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka… Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979.” Jer baš tu počela je najlepša ljubavna priča…

– Majka je veoma teško emotivno proživljavala što odlazim u Novi Sad i što ću biti sama, čak mi je predlagala da nađem nekog momčića. Imala sam cimerku Vesnu iz Čačka. Upoznala sam mnogo ljudi sa kojima sam i danas u kontaktu – rekla je Olja Balašević u jednom intervjuu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– On je tvrdio da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bi strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala – govorila je Olivera, koja se poslije četiri decenije vratila u studentski dom i to povodom snimanja jedne emisije.

(express/alo)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Provale Jovane Jeremić

Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću određen jednomjesečni pritvor