in

Prisjetila se djetinjstva: “Jela sam Ikar konzerve od kojih su mačke umirale”

Slatka-Tajna.Eu

Influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković često dijeli priče na društvenim mrežama iz svog privatnog života.

Sada se prisjetila djetinjstva u Sarajevu koje je u to vrijeme bilo opkoljeno. Objavila je nekoliko Instagram storyja na kojima je pratitelje upoznala kako je izgledao život djeteta u tom periodu.

“Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo okupirano. Sarajevska opsada sa 1.425 dana jedna je od najdužih u historiji modernog ratovanja. Cijeli rat ostala sam u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva. Pohađala sam osnovnu školu u podrumu, učila čitati i pisati uz svijeće. Jela kekse stare 40 godina (zalihe iz Vijetnama) i Ikar konzerve od kojih su čak i mačke umirale, a maštala o čokoladi”, napisala je Hadžiavdagić.

Izvor : Instagram

Napisala je i da je u rodnom Sarajevu skupljale metke gelere i čahure po dvorištu jer za druge igre tada, nažalost, nisu imali vremena.

“Svako vrijeme je bolje od te duge, krvave, strašne i izgubljene četiri godine. Bez obzira na sve, ja sam kozmopolit, građanin svijeta… Naučena i odgojena da volim pa čak i one koji me povrijede. Ljude ne dijelim po nacionalnosti, vjeri, boji kože ili seksualnom opredijeljenu, nego po dobroti i zloći”, zaključila je Hadžiavdagić na Instagramu.

Izvor : Instagram

 

Hadžiavdagić je skoro gostovala u Večernjem studiju na N1 gdje je govorila o pitanjima – zbog čega ljudi ulaze u brak bez ljubavi, zašto se “trpe” u brakovima i šta najčešće narušava kvalitet muško-ženskog odnosa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sale Tropiko i Jovana Pajić se razvode zbog Marije: Smetalo mu što se previše druži sa Šerifovićkom!

Guitar On the Spot – Frustrated With The Guitar? This secret might help