in

KEBA NAKON ŠTO JE SNIMIO “MAKOVE CRVENE”: Šukiju niko ne može oteti zvijezdu, ona će tek da zasija

Slatka-Tajna.Eu

Maestro na gitari, kako zovu kompozitora, pjevača, autora Šukija Planjanina, može se pohvaliti još jednim uspjehom u nizu. Iako pjesma “Crveni makovi” prvenstveno nije bila namjenjena Draganu Kojiću Kebi, tu pjesmu je prije nekoliko dana objavio upravo ovaj pjevač. Nije, kaže, kome je namjenjeno, nego kome je suđeno i to se opet pokazalo i u ovom slučaju.

 Većinski autor

– “Samo” sam je komponovao, aranžirao, otpjevao bek vokale, odsvirao sve gitare, pjevao na pjesmi, dakle autor sam 90 posto na ovoj numeri. Napravio sam pjesmu za Kebu na tekst Muharema Hareta Vražalice, inače mog dugogodišnjeg saradnika s kojim imam vrlo uspješne projekte, od pjesme s Arifom Alajbegovićem “Nikada joj halaliti neću”, preko “Sarajevo, srećo moja” za Jasmina Burek pa do “Sumnjala sam” za Hasibu Agić. I pjesma “Makovi crveni” ima sjajan tekst. Veliko hvala dugujem kolegama Vedranu Čičku (tambura), Kosti Latinoviću (kontrabas), Midhatu Alađuzu (doboš), Samiru Zavlanu (harmonika), Mehi Radoviću (klavijature) te Mensuri Bajraktarević koja je sa mnom pjevala bek vokale. Hvala im što su na moj poziv i bez ikakve nadoknade odsvirali na pjesmi. Naravno, hvala Hayatu na lijepoj saradnji. Oni su dali studi, a i spot je snimljen u njihovoj produkciji. “Makovi crveni” je pjesma zabavnog karaktera i melodike, a iako je puštena prije samo nekoliko dana, nailazi na odlične reakcije publike. Saradnja s Kebom se svakako nastavlja – priča nam Šuki koji je još u bivšoj Jugoslaviji tretiran kao jedan od najboljih univerzalaca i nastavlja:

Keba je, čak javno, u Hayatovoj emisiji kazao da će snimiti još jednu sjajnu Šukijevu pjesmu u duetu s našim poznatim pjevačem, koja će, po svoj prilici, biti objavljena oko Nove godine, opet za Hayat produkciju. Ovo će, vjeruju, biti jedno prelijepo osvježenje na regionalnoj muzičkoj sceni.

I sam Keba je oduševljen “Makovima”. Kaže da je Šuki prepoznao njegov senzibilitet, poslao mu je pjesmu i njih dvojica su jedan drugom “legli” na prvu.

– Takve pjesme imaju posebnu harmoniju, atmosfera tih pjesama je ispjevana ko zna koiko puta, ali nikada neće dosaditi.  Kada sam čuo na Youtube Šukija kako je svirao sa Kemom Montenom, osjetio sam da ima fantastičnu dušu, ima takve napolitanske trilere koje ja posebno cijenim i volim. Ostalo će ući u istoriju – kroz osmijeh priča Keba.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 Ozbiljan kompozitor

-Ovu pjesmu sam prihvatio od ozbiljnog pjevača i kompozitora, kakav je Šuki. Ne može ti niko, što se pokazalo i sada, oteti zvijezdu koju imaš a koja može još da zasija. Cijela priča je odlična i tu sam uvijek da sarađujemo kako bi kroz našu pjesmu ljudima bilo zabavno. Čujem neki dan kako Koke pjevuši još jednu pjesmu, meni se odmah dopala. Kaže on meni “hoćeš da je snimimo, to je još jedna Šukijeva. Ja sam mu samo rekao “zar sumnjaš”?

Do najavljenog dueta, publika ima priliku da uživa u maestralnoj Kebinoj izvedbi pjesme “Makovi crveni”.

Dž. H. M.

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pileći rolat

Poljoprivrednici Vlade FBiH traže veća izdvajanja za poljoprivredu