in

DENIAL AHMETOVIĆ: Da sam hito biti na vrhu, bio bih!

Slatka-Tajna.Eu

Denial Ahmetović je nakon duge pauze objavio novu pjesmu „Ljubav nije zlato“. Pjesma je znatno drugačija od svega što je radio do sada, a publika je to prepoznala. Pjevač kaže da se njegovi nastupi prije korone ne razlikuju od onih dana, a otkrio ko prvi čuje njegovu novu pjesmu.

 Poremećene vrijednosti

Da li je “Ljubav nije zlato” nešto drugačiji stil od onoga koji si do sada pjevao?

-Definitivno jeste. S ovom pjesmom sam naglasio da moja muzika može itekako biti u skladu sa vremenom, a također i moja energija. Pjesma je već hit u diskotekama.

 Radio si aranžman. Koliko je to dalo pjesmi poseban pečat?

-Aranžman je jako bitan u svakoj pjesmi, on joj daje dodatnu energiju i nekako zaokružuje priču. Ljudi su itekako, a i prijatelji koji su producenti zadovoljni mojim radom.

Ima li u pjesmi autobiografskih elemenata?

-Kod onoga ko ju je pisao sigurno da ima, pisao je moj prijatelj i saradnik Tajib Hosi. Sjajan talenat čije vrijeme tek dolazi.

 Ko je prvi čuo pjesmu?

-Pjesmu je prva poslušala moja supruga i moj sin Davud.

Da li su ti važni pregledi na Jutjubu i trending ili mišljenje publike?

-Naravno da je bitno, nažalost Jutjub danas zavisi više od ulaganja nego od publike iskreno, tako da su to sada malo poremećene vrijednosti.

 Da li si zadovoljan nastupima i angažmanima?

-Naravno da jesam. Bog daje nafaku, a ko vjeruje u to, on je uvijek zadovoljan. U decembru putujem na turneju po Americi s kolegama, a poslije toga nove pjesme.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Koliko su danas nastupi drugačiji od onih prije korone?

-Moji nastupi se ne razlikuju prije i poslije korone, isti su, istu energiju i ljubav nose. Ja uvijek na nastup dolazim energičan i spreman da prenesem svoju energiju publici koja je došla tu noć zbog mene.

 Želim sredinu

 Da možeš vratiti vrijeme, šta bi mijenjao u karijeri?

-Ne bih ništa mijenjao. Da sam htio biti prvi, bio bih. Znaju moje kolege dobro kako se dolazi do vrha i šta je sve potrebno da ostanete na tom vrhu. Ja taj vrh ne želim, ja želim sredinu i ljubav publike.

 Mnogi su danas mišljenja da danas svako može pjevati i baviti se muzikom. Da li ti smeta takav stav?

-Ne smeta naravno, svako ima svoju publiku, teže jeste mnogo nego što je bilo na početku moje karijere, ali ja sam sretan i zadovoljan.

Ljubav prema vječnom

 Da li je ljubav zlato, kako kažu stihovi?

-Zavisi kako za koga. U smislu u kojem je pjesma pisana ljubav ne mora uvijek biti zlato, može biti i srebro i dalje je vrijedna… Šalim se, ljubav prema vječnom jeste zlato, prema prolaznom ne.

N. N. 

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zabilježen ogroman rast izvoza iz BiH u SAD

Evropski zakoni za bosansku rakiju