in

Andelija: Neće biti poskupljenja cijena električne energije za domaćinstva

Slatka-Tajna.Eu

Admir Andelija, direktor Elektroprivrede BiH, obratio se medijima nakon potpisivanja sporazuma između ovog preduzeća i Sindikata rudara rudnika u FBiH. Jedna od ključnih stvari koje su postignute danas jeste da neće biti poskupljenja cijena električne energije za domaćinstva, poručio je.

“Sporazum su potpisali svih sedam direktora rudnika, generalni direktor Elektroprivrede i predstavnik Sindikata. To je tako zato što su u ovom sporazumu po prvi put definisane i obaveze direktora rudnika”, rekao je, dodavši da mu je žao što su bili u situaciji da razgovaraju ‘preko nišana.’

“U buduće ćemo puno više voditi računa o nekim stvarima koje su ovaj put izostale”, naglasio je.

Dodao je da sporazum neće ugroziti poslovanje Elektroprivrede BiH.

“Kvalitet sporazuma je takav da neće ugroziti poslovanje Elektroprivrede BiH i neće imati dodatne izdatke po nju, osim onoga o čemu smo i govorili. Podsjetit ću da sam još prije mjesec dana predlagao Vladi da se poveća cijena uglja za 20 posto rudnicima, i to je opšteprihvaćen zahtjev sindikata rudara”, rekao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNaglasio je i još jednu od ključnih stvari: Neće biti poskupljenja struje za domaćinstva.

“Neće biti dodatnog povećanja cijene električne energije za domaćinstva. To su dvije ključne stvari vezane za ovaj sporazum”, poručio je.

Pojasnio je i to da se posljednje rečeno odnosi na 2022. godinu, te da nakon kraja te godine ne može garantovati kako će se odvijati stvari.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kemal Hasić se oprostio od velikog prijatelja: Hvala na divnim pjesmama i prijateljstvu – Ekspanzija.com

NAPRAVILA HAOS ZA DVIJE MINUTE: Maja nasrnula na Cara i prevrnula stol!