in

Četiri odrona napravila potpuni haos u BiH, blokirani su glavni putevi na području Foče

Slatka-Tajna.Eu

Zbog kiše koja je danas padala na području Fojnice aktivirano je nekoliko klizišta uslijed čega su blokirani glavni i lokalni putevi, a prijeti i izlijevanje rijeke Željeznice iz korita.

Uslijed intenzivnih kišnih padavina danas je na području Fojnice došlo do klizišta na putu Bakovići – Fojnica, a u večernjim satima su aktivirana još dva klizišta zbog čega su odsječena određena sela u okolini Fojnice.

Na glavnom putu Kiseljak – Fojnica u večernjim satima došlo je do odrona zemlje na cestu zbog čega je u potpunosti obustavljeno odvijanje saobraćaja, a fojničko selo Božići te naselje Lučice zbog odrona na lokalni put odsječeni su od Fojnice.

Na području Fojnice u samo nekoliko sati aktivirana su četiri odrona, a na mjestu događaja nalaze se policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako su nam kazali iz fojničke eko udruge rijeka Željeznica se na nekoliko mjesta izlila iz svoga korita, a poplavljene su zelene površine i pomoćni objekti.
Kiša još uvijek pada, a vodostaji rijeka na području Fojnice su u porastu.

Teška mehanizacija na terenu te je u toku čišćenje puta Bakovići – Fojnica, a kolone vozila formirane su u oba pravca – javlja Klix.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ALEKSANDRA PRIJOVIĆ RAZJASNILA: Brena mi nije svekrva nego Zorica

Zaštitite svoju kožu: Prestanite koristiti štetne sastojke