in

Proglašena za najboljeg stranog polaznika

Slatka-Tajna.Eu

Poručnica Oružanih snaga BiH, Nedžmina Dervišević uspješno je završila Logistics Captains Career Course na Vojnom logističkom Univerzitetu u Virginiji – SAD, gdje je proglašena za najboljeg stranog polaznika.

Logistički napredni karijerni kurs pruža oficirima priliku da prošire svoja vojna znanja i sposobnosti sa fokusom na štabno planiranje, osposobljava ih da obavljaju dužnost komandira čete, te im pomaže shvatiti multifunkcionalno djelovanje logistike.

Kurs čine tri faze. Prve su osnovne u kojoj se oficiri upoznavaju sa pojmovima i načinom organizacije i strukture funkcionisanja vojnih organizacija, pripremne faze u kojoj se oficiri osposobljavaju da pomoću matematičkih operacija i faktora procjene sve potrebne informacije za održavanje vojne operacije na taktičkom i operativnom nivou.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNakon toga slijedi završna faza koja sumira sve sposobnosti i priprema polaznike da samostalno budu osposobljeni izračunati i predstaviti sve faktore neophodne za logističko podršku jedinica na nivou brigade i manjih organizacijskih jedinica.

Svakako da je ovo veliko priznanje kako za Nedžminu, tako i za Oružane snage, ali i za samu državu Bosnu i Hercegovinu!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TE PJESME ME JE DANAS BLAM: Katarina Živković okrivila mladost

Pas imao preslatku reakciju na rođendansko iznenađenje